Bitcoin stijgt
Bitcoin

Rich Dad Poor Dad auteur zet volledig in op Bitcoin, Goud en Zilver

Robert Kiyosaki, de schrijver van het beroemde Rich Dad Poor Dad, vertelt aan zijn 2,4 miljoen volgers op Twitter dat Amerika in een “verdrietige” staat verkeert.

Volgens Kiyosaki is daar sprake van, omdat zowel de staatsschuld als de ongelijkheid blijven toenemen in de Verenigde Staten. Gegeven zijn visie op de Amerikaanse economie, geeft de auteur aan dat hij blijft investeren in “echte” assets. Daar horen onder andere Bitcoin, goud en zilver bij.

De verdrietige staat van Amerika

“Waarom de aandelenmarkt op dit moment goed scoort? Dat is omdat het schuldplafond is weggehaald. Wat betekent dat de nationale schuld blijft stijgen met de aandelenmarkt. De rijken worden rijker, terwijl Amerika armer wordt. Verdrietig. Ik blijf bij echt geld en echte assets: goud, zilver en Bitcoin”, aldus Kiyosaki.

In juni waarschuwde hij nog dat enkele regionale banken en hypotheekverstrekkers op het punt van een faillissement stonden. Verder voorspelde hij een crash voor de vastgoedmarkt, die heviger zou zijn dan die van de huizenmarkt van 2008.

Verder is het volgens hem zaak dat Amerikanen een buffer voor zichzelf bouwen als bescherming tegen een financiële catastrofe door Bitcoin en edelmetalen te kopen. Recent voorspelde hij nog dat Bitcoin een koers van minstens 100.000 dollar zou bereiken in 2024.

Zwakke dollar

De volgende rally van Bitcoin komt waarschijnlijk als de Amerikaanse dollar verzwakt, wat Kiyosaki mede verwacht dankzij de introductie van een nieuwe BRICS-valuta. Die valuta zou gedekt moeten worden door goud.

Volgens Kiyosaki is het economische blok, bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika bezig met een eigen munt. Die munt moet de concurrentie aangaan met de Amerikaanse dollar.

Het is nog maar de vraag wat de impact daarvan op Bitcoin zal zijn. In principe concurreert goud immers met Bitcoin. Allebei de assets zijn interessant vanwege hun natuurlijke schaarste.

Die natuurlijke schaarste is aantrekkelijk voor investeerders, omdat fiatgeld dat niet heeft. Zodra er een aan goud gekoppelde fiatmunt komt, dan zou dat Bitcoin weleens een stuk minder aantrekkelijk kunnen maken ten opzichte van goud.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen