Ripple

Ripple boekt ruim $6 miljoen in XRP over in 24 slechts uur

Whale Alert, een Twitter-bot die grote cryptocurrency-transacties bijhoudt, heeft bekend gemaakt dat er in de afgelopen 24 uur circa $6.089.565 XRP zijn overgemaakt tussen wallets van Ripple zelf. In totaal zijn er ruim 24.1 miljoen XRP-tokens verplaatst tussen wallets.


Bedrijfskosten en uitbreiden Ripple-team

Hierdoor is een enorme hoeveelheid aan XRP-tokens binnen het bedrijf verplaatst. Alhoewel nooit bevestigd is waarom deze transactie is plaatsgevonden, suggereerde een Twitter-gebruiker dat deze tokens mogelijk toegewezen waren aan bedrijfskosten of het inhuren van nieuwe teamleden voor Ripple. Ondanks dat het een suggestie is, is het zeker mogelijk dat het daadwerkelijke antwoord hier niet ver vanaf ligt.

In het verleden is wel eens gesuggereerd dat XRP-dumps die door Ripple werden gemaakt de markt nadelig beïnvloedde. Zo zou in veel gevallen de waardestijging die de munt op dat moment had door dergelijke dumps stopgezet zijn.

Toch denken diverse experts dat deze frequente dumps de prijs nauwelijks laag kunnen blijven houden. Hiermee wordt gesuggereerd dat een prijsstijging mogelijk aanstaande is.


Variërende transactiekosten

Hiernaast heeft ook Coinbase Pro, het professionele handelsplatform van de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase, circa 30 miljoen XRP-tokens overgedragen. Deze 30 miljoen XRP-tokens hebben gezamenlijk een huidige waarde van ruim $7.6 miljoen.

Deze 30 miljoen XRP-tokens zijn naar verluidt in 3 verschillende transacties overgeboekt; waarvan iedere transactie een waarde van ongeveer 10 miljoen tokens had. Alhoewel de transactiegrootte ongeveer hetzelfde waren, viel hier wel op dat de transactiekosten flink varieerden van slechts 2 XRP tot zelfs 20 XRP, 10x zoveel. Het is nog niet bekend waardoor deze transactiekosten zo erg variëren.