Brad garlinghouse
Ripple

Ripple CEO Brad Garlinghouse uit felle kritiek op Amerikaanse SEC

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft felle kritiek geuit op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij veroordeelt hun houding en uitlatingen ten aanzien van Ripple, die hij als schadelijk beschouwt. Bovendien verwerpt hij resoluut de mogelijkheid van een beroepszaak.

Ripple CEO Bekritiseert SEC

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, heeft sterk kritiek geuit op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze kritiek volgt op recente uitspraken van SEC-advocaten die suggereren dat er een mogelijke beroepszaak tegen Ripple aan zit te komen.

Op 23 juli ventileerde Garlinghouse zijn frustratie via Twitter over de ‘reguleren via handhaving’-aanpak van de SEC. Volgens hem heeft deze aanpak enkel nadelige gevolgen opgeleverd voor particuliere investeerders.

In zijn tweet van 23 juli stelt Garlinghouse: “De SEC heeft feitelijk deze onrust gezaaid door te beweren dat zij de waakhonden zijn van de cryptowereld, terwijl ze in feite geen wettelijke jurisdictie hebben.” Hij voegt verontwaardigd toe: “En wat heeft dat ons opgeleverd? Consumenten worden geconfronteerd met de gevolgen in de faillissementsrechtbank, terwijl de SEC blijft uitpakken met triomfantelijke persconferenties.”

Garlinghouse’s kritiek is een reactie op de recente opmerkingen van de SEC over Ripple, waarin de toezichthouder aangaf dat zij de gesplitste beslissing tegen Ripple Labs zou kunnen aanvechten.

SEC uit bezorgdheid over XRP-effectenstatus

Op 21 juli heeft de SEC haar bezorgdheid geuit over het oordeel dat de handel in XRP op beurzen niet onder de wettelijke definitie van een effect valt.

“Respectvol gezegd, zijn bepaalde aspecten van Ripple onjuist beoordeeld, en dit Hof zou deze beslissingen niet moeten ondersteunen,” pleitten de SEC-advocaten, waarbij ze stelden dat de verkopen van XRP als effecten hadden moeten worden geclassificeerd.

Ze voegden eraan toe: “Het SEC-personeel overweegt momenteel diverse mogelijkheden voor verdere herziening en is van plan om de SEC te adviseren om een dergelijke heroverweging te ondernemen.”

In een directe reactie op de uitspraken van de SEC, noemde Garlinghouse deze “absurd”. Hij verwierp met klem de bewering van de toezichthouder dat een rechter simpelweg de wet heeft toegepast.

“We zijn ons er allemaal goed van bewust dat de enige manier om duidelijke regels te creëren en de belangen van retailbeleggers te beschermen, via wetgeving is – niet via verdere regulering door handhaving,” voegde hij toe.

Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple Labs, ondersteunde Garlinghouse’s standpunt. Hij maakte een treffende vergelijking door te stellen dat het beargumenteren dat XRP geen effect is, vergelijkbaar is met “het uitleggen aan een aanhanger van de platte-aardetheorie dat de aarde rond is.” Deze metaforische uitspraak benadrukt hun standvastigheid dat de classificatie van XRP als effect ongegrond is.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?