Ripple rechtszaak
Ripple

SEC’s Mogelijk Beroep: De Toekomst van XRP Onder de Loep

Er zijn geruchten dat een mogelijk beroep van de Amerikaanse toezichthouder SEC de cryptomarkt negatief kan beïnvloeden. Echter, John Deaton, een advocaat die XRP steunt, heeft benadrukt dat zelfs als de SEC beroep aantekent, dit niet echt invloed zal hebben op mensen die XRP bezitten.

Het oordeel en de reactie van de SEC

Na een rechterlijke uitspraak waarin werd gesteld dat XRP-tokens, verkocht via beurzen, niet als effecten worden beschouwd, rijst er een nieuwe vraag. Wat gebeurt er als de SEC besluit tegen deze uitspraak in beroep te gaan? John Deaton, de advocaat die meer dan 75.000 XRP-tokenbezitters vertegenwoordigt, besprak de mogelijke scenario’s en moeilijkheden rondom de toepassing van dit oordeel.

Op 21 juli gaf de SEC in een officieel document over de zaak tegen Do Kwon, de CEO van Terraform Labs, aan dat zij de uitspraak in de Ripple-zaak opnieuw willen bekijken. Deze stap volgde op Kwon’s aankondiging om het vonnis in de XRP-zaak te gebruiken als een voorbeeld, om te bepleiten dat digitale middelen niet als effecten zouden moeten worden beschouwd.

De mogelijke gevolgen van het beroep

Volgens Deaton’s uitleg kan het wel twee jaar duren voordat er een besluit komt over het beroep. Gedurende deze tijd blijft het huidige vonnis van kracht. Wanneer de SEC precies het beroepsproces zal starten in reactie op het vonnis, blijft een open vraag.

“Een beroep betekent absoluut geen nederlaag. Niemand mag de betekenis van deze overwinning voor XRP, de XRP-houders en Ripple onderschatten,” benadrukt Deaton.

Midden in het voortdurende debat over de bevoegdheid van de SEC over tokens, reageerde Stuart Alderoty, de hoofd juridische zaken van Ripple, via een tweet. Hij stelde dat de rol van de commissie beperkt is tot effecten. Als een token niet als een effect wordt geclassificeerd, zou de SEC er geen zeggenschap over moeten hebben. Het opeisen van bevoegdheid waar die niet bestaat, is volgens hem een politieke machtsstrijd, die uiteindelijk niemand helpt en alle betrokken partijen schaadt.

Rechter Analisa Torres heeft in haar uitspraak van 13 juli bepaald dat XRP-tokens geen effecten zijn wanneer ze worden verhandeld op detailhandel digitale vermogensbeurzen. Echter, de uitspraak was niet geheel in het voordeel van Ripple. Het bedrijf bleek de effectenwetgeving te hebben overtreden bij het aanbieden van XRP aan hedgefondsen en andere institutionele kopers.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers
Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen