Ripple, Garlinghouse
Ripple

Ripple CEO: ‘Er komt een nieuwe SEC-voorzitter’

Fox Business-journalist Eleanor Terrett deelde recentelijk een gesprek tussen Ripple CEO Brad Garlinghouse en Anthony Pompliano, oprichter van Professional Capital Management. Hierin bespraken ze de laatste ontwikkelingen rond Ripple, de uitdagingen op het gebied van regelgeving en Garlinghouse’s visie op de toekomst van de crypto-industrie.

Dit interview volgde op de recente indiening van Form C door Ripple voor een hoger beroep tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Een van de belangrijkste doelen van Ripple is om meer duidelijkheid te krijgen over de toepassing van de Securities Act op crypto, specifiek over de vraag of een investeringscontract een expliciet contract vereist.

Reacties van de Ripple CEO

Pompliano stelde een aanvullende vraag over de classificatie van cryptotokens als investeringscontracten en vroeg Garlinghouse hoe een dergelijke beslissing platforms zoals Coinbase zou kunnen beïnvloeden. Hij wees op het risico dat Coinbase en soortgelijke platforms mogelijk te maken krijgen met intensievere regelgeving als tokens worden geclassificeerd als investeringscontracten.

Garlinghouse waarschuwde voor de gevolgen voor de industrie als het standpunt van de SEC zou winnen. “Als de SEC op dit punt wint, is het een grote puinhoop voor de industrie. Dit duwt steeds meer bedrijven offshore,” zei hij, verwijzend naar oneerlijke regelgevingspraktijken die bedrijven dwingen buiten de Amerikaanse grenzen te opereren.

Verwachting van een nieuwe SEC-voorzitter

In een luchtiger moment vroeg Pompliano aan Garlinghouse iets positiefs te noemen over de SEC. Garlinghouse pauzeerde kort en zei: “Er komt een nieuwe SEC-voorzitter.”

Gary Gensler, de huidige SEC-voorzitter, staat onder vuur van beide politieke kanten. Onlangs noemde Tom Emmer, de Majority Whip van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Gensler zelfs wetteloos. De cryptowereld kijkt uit naar de komst van een nieuwe regering, in de hoop dat wie er ook wint, Gensler zal vervangen en een eerlijker crypto-beleid zal introduceren.

Pompliano wees ook op de schijnbare tegenstrijdigheid in het beleid van de SEC, die zich vijandig opstelt tegenover crypto, maar wel Bitcoin-ETF’s en de beursgang van Coinbase heeft goedgekeurd.

Garlinghouse stelde dat de goedkeuring van deze ETF’s door de SEC verre van vrijwillig was. “Ze keurden de ETF goed met tegenzin. Ze werden naar de rechtbank gesleept. Ze werden gedwongen om het te doen, en als ze krediet krijgen voor het goedkeuren van de Bitcoin ETF’s, is dat complete onzin,” aldus Garlinghouse.

Toekomst van Ripple

Toen Pompliano vroeg wat Garlinghouse de komende 12-18 maanden bij Ripple verwachtte, reageerde Garlinghouse optimistisch en verwees naar de betrokkenheid van institutionele partijen en Ripple’s groeiende rol in de markten voor digitale activa.

“We zitten nu in de custody-business en betreden ook de stablecoin-markt,” aldus Garlinghouse, die verwees naar Ripple’s recente stappen in cryptobewaarservices en de lancering van de RLUSD-stablecoin.

Hij noemde ook gesprekken met grote banken tijdens Ripple’s recente Swell-evenement en voegde eraan toe dat er veel is om enthousiast over te zijn. Ondanks de aanvallen van de SEC blijft Ripple vooruitgang boeken en speelt het een voortrekkersrol in de opkomende crypto-toekomst.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Future Trends Capital doet XRP prijsvoorspelling: Is een prijsstijging naar $1 mogelijk dit jaar?
Herstel van interesse in Ripple (XRP)? Actieve adressen bereiken hoogste punt in zes maanden
Hoe en wanneer kan Ripple (XRP) $1 waard worden?
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk