Ripple

Ripple-CEO: Gary Gensler’s dagen zijn geteld, ongeacht wie de nieuwe president wordt

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn van groot belang voor de crypto-industrie. Donald Trump lijkt nu volledig achter crypto te staan. De voormalig president heeft zelfs verklaard dat hij Gary Gensler, de huidige voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zal ontslaan als hij wordt herkozen.

Wat Kamala Harris als president gaat doen, is nog onduidelijk, en de meningen hierover zijn verdeeld. Opvallend genoeg verwacht Ripple-CEO Brad Garlinghouse dat Gensler zijn functie ook zal verliezen als Harris aan de macht komt.

‘Gensler wordt hoe dan ook ontslagen’

Garlinghouse deed zijn uitspraak tijdens een recente persconferentie in Seoul. Volgens de Ripple-CEO zijn zowel Democraten als Republikeinen ontevreden over Genslers harde aanpak van de cryptomarkt.

Daarnaast benadrukt Garlinghouse dat de onvrede niet alleen politiek is, maar ook leeft binnen het juridische systeem. Gensler kreeg namelijk veel kritiek vanwege zijn gebruik van de term “digital asset securities.”

Deze term heeft geen duidelijke definitie binnen het huidige juridische kader, wat heeft geleid tot onzekerheid over welke digitale activa onder de regulering van de SEC vallen. Voor veel marktdeelnemers en rechters leek het alsof Gensler zonder duidelijke richtlijnen of wetten een hele categorie digitale activa als “effecten” probeerde te bestempelen.

Ripple bereidt zich voor op SEC boete

Het strenge optreden van de SEC werd duidelijk in de vier jaar durende rechtszaak tegen Ripple. Begin augustus kwam de zaak tot een einde, toen rechter Analisa Torres Ripple een boete van $125 miljoen oplegde.

Ripple lijkt zich nu voor te bereiden op het betalen van deze boete, waarvoor het tot 6 september de tijd heeft. Op 1 september heeft Ripple 1 miljard XRP-tokens uit escrow vrijgegeven, verdeeld over drie transacties. Van de vrijgegeven tokens heeft het bedrijf 200 miljoen XRP gereserveerd, terwijl de resterende 800 miljoen XRP weer in escrow zijn geplaatst.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt