Ripple Nieuws

Ripple CEO: Hinman Emails zullen je versteld doen staan van wangedrag SEC

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, gaf woensdag commentaar op de juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tijdens het World Economic Forum in Davos, waarmee hij opnieuw liet doorschemeren hoe belangrijk de Hinman-documenten voor de zaak zouden kunnen worden.

“Je zult versteld staan over het gedrag van de SEC”

Al geruime tijd is er gespeculeerd over de relevantie van deze documenten. Hoewel XRP-gemeenschapsadvocaat John Deaton ooit geloofde dat de documenten de SEC konden dwingen om met Ripple te schikken, heeft hij recentelijk afstand genomen van de theorie.

Desalniettemin zei de CEO van Ripple gisteren op het World Economic Forum dat het publiek versteld zal staan van het gedrag van de SEC als de Hinman documenten openbaar worden gemaakt.

De CEO van Ripple benadrukte dat hij, vanwege de lopende rechtszaak, vaag moet zijn over het onderwerp omdat sommige dingen nog niet openbaar zijn gemaakt. Maar dat het gedrag van de SEC bizar was. Wel kon Garlinghouse er het volgende over zeggen:

“Bill Hinman, de directeur bedrijfsfinanciën bij de SEC, hield in juni 2018 een toespraak over ETH dat een effect was, maar die is op magische wijze geen effect geworden. En daar zijn enkele e-mails aan gekoppeld. Als die aan het licht komen kun je zien wat voor een rommel het binnen de muren van de SEC was.”

Garlinghouse wijst op meer schokkende feiten

Garlinghouse had nog meer kritiek op de manier van regelgeven van de SEC. Hij zei: “Ripple ging naar de SEC toe en vroeg: Hé help me de regels te begrijpen, ik wil er zeker van zijn dat ik de regels volg. Maar de SEC hielp totaal niet ze zaaide alleen maar verwarring.”

Ook vertelde de CEO dat hij medewerkers van de SEC drie keer persoonlijk heeft ontmoet. Niet één keer tijdens deze ontmoetingen zei de SEC: “Hé XRP is misschien een effect.”

En daar heeft Garlinghouse natuurlijk een punt. Als je als bedrijf nooit wordt verteld dat je een effect bent, zelfs niet als je er meerdere keren over spreekt met de SEC. Hoe kun je dan alsnog 5 jaar later berecht worden?

Ripple rechtszaak komt spoedig tot een einde

Tot slot vertelde Garlinghouse dat hij en zijn team verwachten dat de rechtszaak binnen enkele maanden zal worden opgelost. Ook zei de CEO dat hij veel vertrouwen heeft in een positief resultaat.

We verwachten zeker dat er in 2023 een beslissing valt van de rechter. Je hebt niet echt controle over wanneer een rechter zijn beslissingen neemt, maar ik ben optimistisch dat we ergens in de komende maanden duidelijkheid zullen hebben.

Ripple nieuws

Crypto Expert Verwacht XRP koers van $23.80 in Juni
Whales verplaatsen 500 miljoen XRP tokens
Werkt betalingsgigant Visa in het geheim samen met Ripple?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten