Ripple, xrp
Ripple

Ripple CEO: nieuwe stablecoin heel dichtbij, IPO van de baan

Ripple CEO Brad Garlinghouse was aanwezig bij de Korea Blockchain Week 2024 en vertelde daar dat zijn bedrijf binnen “enkele weken, niet maanden” een nieuwe stablecoin zal lanceren. Ook was hij kritisch op SEC-voorzitter Gary Gensler, die volgens hem veel te streng is voor de crypto-industrie.

Ripple is heel dichtbij lancering nieuwe stablecoin

Als we Brad Garlinghouse mogen geloven, dan is het een kwestie van tijd voordat Ripple zijn eigen stablecoin lanceert.

“We zitten in een soort private gesloten beta. Het project loopt onder de naam Ripple USD (RLUSD). […] We lanceren binnenkort zeker. Het is een kwestie van weken, geen maanden”, aldus Garlinghouse.

Afgelopen maand kondigde Ripple dat het is begonnen met testen van RLUSD op twee blockchains. Brad Garlinghouse en Ripple zagen een kans om een eigen stablecoin te lanceren door het “falen” van USDC.

“18 maanden geleden zagen we USDC ontkoppelen van de Amerikaanse dollar en zagen we dat er een kans was voor een betrouwbare spelen die al werkt met veel financiële instellingen om die markt te betreden”, aldus Garlinghouse.

Momenteel domineren Tether en Circle met hun USDT en USDC natuurlijk de markt. USDT is goed voor meer dan 70% van de markt, terwijl USDC ook goed is voor 21%.

Geen interesse in Amerikaanse IPO meer

Tijdens zijn optreden bij de Korea Blockchain Week werd Garlinghouse ook nog gevraagd naar de potentie voor een initial public offering (IPO, beursnotering) in de Verenigde Staten.

Garlinghouse gaf aan dat Ripple daar momenteel “geen interesse” in heeft. In ieder geval niet in de Verenigde Staten. Met name omdat de Securities and Exchange Commission (SEC), behoorlijk streng of zelfs “vijandig” is naar de crypto-sector.

“De SEC keurde de beursnotering van Coinbase in de Verenigde Staten goed en nu klagen ze de beurs aan voor dezelfde dingen die ze eerder goedkeurden. Eén van de adviezen die ik heb voor ondernemers die mij vragen over het starten van crypto-bedrijven is: start niet in de Verenigde Staten. Je vraagt daarmee alleen maar om hoge juridische kosten”, aldus de CEO van Ripple.

Wat de verkiezingen betreft zegt Garlinghouse dat crypto “zonder twijfel” gaat winnen. Dat het niet uitmaakt wie er wordt verkozen in de komende verkiezingen, omdat er hoe dan ook nieuw leiderschap komt voor de SEC.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ripple (XRP) of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt