Ripple Nieuws

Ripple CEO onthult uitbreiding naar Dubai – Ontdek waarom

Ripple kondigt aan een kantoor in Dubai te openen, aangezien de Emiraten zich blijven ontwikkelen als een voornaam wereldwijd financieel centrum voor cryptotechnologie. CEO Brad Garlinghouse onthulde deze plannen op de Dubai Fintech Summit op 8 mei.

Ripple CEO prijst regelgeving voor crypto in Verenigde Arabische Emiraten

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, kondigde gisteren aan dat Ripple van plan is om zich in Dubai te vestigen. Ook sprak Garlinghouse zijn waardering uit voor de recente regelgevende initiatieven van de Verenigde Arabische Emiraten. De CEO van Ripple zei:

Met 20% van onze klanten in de MENA-regio en de ontwikkeling van duidelijke regelgevende kaders, is het logisch dat Dubai zich ontwikkelt tot een vooraanstaand wereldwijd financieel centrum waar crypto-innovatie kan floreren.

De stap om uit te breiden naar Dubai mag geen verrassing heten, aangezien het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) tot de belangrijkste markten voor Ripple behoren, waar ongeveer 20% van de RippleNet-klanten gevestigd zijn.

In het kader van de uitbreiding opent Ripple een nieuw kantoor in het Dubai International Financial Centre (DIFC). Bovendien organiseert het bedrijf later dit jaar ook de zevende editie van zijn jaarlijkse conferentie in Dubai.

Niet alleen Ripple Labs richt zijn blik op de Verenigde Arabische Emiraten. De CEO van de cryptobeurs Coinbase gaf eveneens aan dat de VAE dankzij de solide regelgeving een technologische hub zou kunnen worden.

Rechtszaak kost Ripple al 200 miljoen dollar

Ripple’s plannen om zich in Dubai te vestigen gaan dus door, ondanks de voortdurende strijd van het bedrijf met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Garlinghouse gaf eerder deze maand aan dat zijn bedrijf al 200 miljoen dollar heeft uitgegeven aan juridische verdediging tegen de toezichthouder.

Het conflict begon in december 2020, toen de SEC Ripple aanklaagde voor het schenden van de Amerikaanse effectenwetgeving door zijn eigen token, XRP, te verkopen zonder voorafgaande registratie bij de toezichthouder. Ripple ontkende de aantijgingen van de SEC en stelde dat XRP als een digitale munteenheid moet worden beschouwd, niet als een effect.

Op een vergelijkbare manier heeft de SEC Coinbase op de hoogte gebracht van zijn intentie om de cryptobeurs aan te klagen wegens vermeende schending van de effectenregelgeving. Coinbase heeft XRP uit zijn aanbod verwijderd nadat de SEC de juridische actie tegen Ripple bekendmaakte.

Ondanks de aanhoudende juridische uitdagingen met de Amerikaanse SEC, blijft Ripple zich richten op groei en uitbreiding. De vestiging van een kantoor in Dubai en de erkenning van de VAE als een technologische hub met solide regelgeving onderstrepen hun inzet voor de ontwikkeling van de cryptosector.

Ripple nieuws

De Cruciale Impact van de Ripple-SEC Rechtszaak
Advocaat legt gebrek aan juridisch precedent in SEC vs. Ripple-zaak bloot
Ripple CEO: Dit is waarom de SEC Coinbase en Binance aanklaagt
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Waarom daalt de crypto markt vandaag?
Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?