Ripple Nieuws

Ripple CEO: SEC heeft Ethereum geholpen om XRP in te halen als #2 crypto

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft zich opnieuw uitgelaten over de houding van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Hij vindt dat de toezichthouder bepaalde cryptoprojecten voortrekt.


“Voorkeur van SEC voor Ethereum beïnvloed de markt”

Gisteren verklaarde de CEO van Ripple, tijdens de virtuele conferentie van DC Fintech Week, dat Ethereum de XRP token heeft ingehaald vanwege de regelgevende goedkeuring van de SEC. Aan de andere kant heeft Amerikaanse Securities and Exchange Commission Ripple juist aangeklaagd vanwege beweringen dat XRP een niet-geregistreerde security is.

In januari diende Ripple een Freedom of Information Act-verzoek in bij de SEC om te weten te komen waarom het ETH niet als een security beschouwde. Zes maanden later, in juli, stond een districtsrechter het bedrijf toe een voormalige SEC-functionaris te laten getuigen die in 2018 verklaarde dat ETH geen security was.

Garlinghouse is van mening dat zijn bedrijf is benadeeld en het daaropvolgende succes van Ethereum is op zijn minst gedeeltelijk te danken aan een gunstigere behandeling door de SEC. Hij verklaarde dat het de markt beïnvloedt en voegde eraan toe:

“In de afgelopen jaren was XRP deop één na meest waardevolle cryptomun. Toen duidelijk werd dat de SEC Ethereum groen licht had gegeven, is ETH duidelijk geëxplodeerd.”


De SEC behartigt niet de belangen van investeerders

De XRP-token was eind december 2017 de op een na grootste cryptomunt qua marktkapitalisatie. Hier is echter verandering in gekomen. Ripple is gezakt naar de zevende plaats, terwijl Ethereum sindsdien de tweede plaats inneemt.

Garlinghouse verklaarde ook dat de SEC een agressieve houding heeft aangenomen tegen crypto met recente acties tegen zijn eigen bedrijf en Coinbase. De SEC zegt dat ze consumenten willen beschermen, maar daar lijkt het niet, zegt Garlinghouse:

“Je hebt bijna 50.000 Amerikanen die de XRP token vasthouden en die proberen de SEC aan te klagen omdat ze het niet eens zijn met hun aanpak. Dat is geen bescherming van de consument”


Ripple rechtszaak wordt weer verlengd

De rechtszaak tussen beide partijen duurt al heel lang en deze week bleek dat hij weer uitgesteld zal gaan worden. Het verzoek van de SEC om de deadline voor het voltooien van de ontdekkingsfase met 2 maanden te verlengen, is namelijk ingewilligd en verschoven naar 14 januari 2022.

Ripple beweert dat elke verdere vertraging bij het oplossen van deze zaak ernstige schade zal toebrengen aan de belangen van de gedaagden en XRP-investeerders.

De rechtbank erkende dit, maar verklaarde dat de “extra tijd die door de SEC wordt gevraagd, geen invloed zal hebben op het schema om de zaak op te lossen.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten