garlinghouse
Ripple

Ripple CEO vol vertrouwen: ‘SEC maakt geen kans meer in rechtszaak’

Tijdens de DC Tech Week conferentie heeft Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zich uitgelaten over de langlopende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij stelt dat Ripple in de belangrijkste aspecten van de zaak de overhand heeft gehad tegen de SEC.

Ripple staat er goed voor

De afronding van de rechtszaak is echter nog niet zeker. Het zal afhangen van de beslissing van de SEC om al dan niet in beroep te gaan. CEO Brad Garlinghouse van Ripple is er echter van overtuigd dat als de SEC besluit het proces voort te zetten, ze waarschijnlijk verdere juridische tegenslagen zullen ervaren. Dit zou kunnen leiden tot een verdere uitvergroting van de eerdere verliezen van de SEC en meer nadruk leggen op hun tekortkomingen in de zaak.

Ripple is bereid om, indien nodig, de strijd tot het einde te voeren. Garlinghouse benadrukt dat ze zelfs bereid zijn om de zaak voor het Amerikaanse Hooggerechtshof te brengen, de hoogste rechterlijke instantie in het land. Hij gelooft sterk dat de SEC daar waarschijnlijk geen overwinning zal behalen, aangezien het Hooggerechtshof historisch gezien vaak niet in het voordeel van regelgevers oordeelt.

SEC slaat de plank mis

Tijdens dezelfde conferentie bracht Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, een andere recente rechtszaak ter sprake, namelijk het conflict tussen vermogensbeheerder Grayscale en de SEC. In deze zaak oordeelde de rechter dat de SEC inconsistent had gehandeld bij het afwijzen van Grayscale’s aanvraag voor een Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF). Garlinghouse interpreteert dit als een indicatie dat de overheidsinstantie handelt zonder de feiten en rechten naar behoren te overwegen, wat duidt op irrationele besluitvorming.

Deze incidenten zouden, volgens de CEO, de SEC moeten stimuleren om hun aanpak van crypto-regulering te heroverwegen. Garlinghouse benadrukt dat het voortzetten van een strategie die consistent tot ongunstige resultaten leidt, vraagt om een herbeoordeling van deze benadering. Hij stelt dat deze uitspraken en ontwikkelingen de SEC zouden moeten aanzetten tot een kritische herziening van hun huidige reguleringsstrategieën in de crypto-industrie.

Lof voor Department of Justice

Stuart Alderoty, de hoofdjurist van Ripple, staat kritisch tegenover de SEC, maar uit daarentegen waardering voor het Amerikaanse Department of Justice (DOJ), vooral na hun recente schikking met crypto-exchange Binance. Alderoty vindt deze uitspraak geruststellend voor XRP investeerders, omdat de aanklachten tegen Binance geen overtredingen van effectenwetgeving betreffen.

In plaats daarvan richten de aanklachten zich op overtredingen van de Bank Secrecy Act, wat losstaat van de effectenwetgeving. Deze nuance is belangrijk voor XRP investeerders, omdat het aangeeft dat de uitkomsten van de Binance-zaak niet direct vergelijkbaar zijn met de juridische kwesties waar Ripple zich mee geconfronteerd ziet in hun lopende zaak met de SEC.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt