Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple CEO: Juridische memo’s bewijzen dat XRP geen security is

In 2012 nam Ripple contact op met een juridisch bedrijf om zijn bedrijfsmodel te laten doorlichten en aanbevelingen te krijgen om de juridische risico’s te beperken. Na de eerste analyse van het juridische bedrijf, ging Ripple terug naar de tekentafel en diende een nieuw voorstel in. Nu, tien jaar later, zijn de juridische memo’s vrijgegeven als onderdeel van de SEC vs Ripple rechtszaak.


De waarheid is eindelijk naar buiten gekomen

Ripple CEO Brad Garlinghouse zei:

De waarheid is naar buiten gekomen en voor iedereen te lezen. Wat we zien is dat de SEC 8 jaar heeft gewacht om te beslissen dat ze het niet eens waren met deze analyse. Hierbij hebben ze duizenden en duizenden XRP-investeerders (die ze beweren te beschermen) kapot gemaakt in het proces.

Ondertussen beweerde de advocaat van Ripple, genaamd Stuart Alderoty, dat de memo’s bevestigden dat XRP geen security was.

Het feit dat Ripple de vooruitziende blik had om in 2012 juridisch advies in te winnen bij een vooraanstaand advocaten kantoor – bij gebrek aan duidelijke jurisprudentie en 5 jaar voordat de SEC zelfs maar begon te praten over digitale activa – moet worden toegejuicht…


Wees niet zo onzeker

Wij zijn van mening dat er een overtuigend argument kan worden aangevoerd dat XRP tokens geen securities zijn onder de federale effectenwetgeving. We denken denken dat er een risico bestaat dat de SEC het niet eens is met onze analyse. Dit komt door het gebrek aan toepasselijke jurisprudentie.

Als belegger moet je wel weten dat dit nog lang geen bevestiging is dat XRP geen security is. In feite is dit waar het probleem ligt. De SEC beweert namelijk nog altijd dat Ripple verschillende aanbevelingen van het juridische bedrijf negeerde ‘om honderden miljoenen dollars op te halen om zijn activiteiten te financieren.’


Wil jij Ripple verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Een security of niet?

Op Fox Business News werd de voormalige voorzitter van de CFTC, Chris Giancarlo, gevraagd naar zijn mening over de vraag of XRP een security was of niet. Giancarlo van zijn kant maakte duidelijk dat hij dacht dat XRP geen security was, op basis van een eerdere juridische beoordeling waarbij CFTC-normen werden toegepast. Over regulering zei hij,

We hebben het Congres nodig om in te grijpen en op een tweepartijdige manier. Het moet tweepartijdig zijn zodat het de tand des tijds doorstaat. Een regeling moet vastgesteld worden om deze nieuwe ontwikkeling te reguleren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten