garlinghouse
Ripple

Ripple CEO ziet grote toekomst voor Japanse stablecoins

Ripple CEO Brad Garlinghouse beschouwt Japan als een veelbelovende markt voor stablecoins, waarbij hij met name de potentie ziet van een stablecoin gekoppeld aan de Japanse Yen.

Hoewel Garlinghouse optimistisch is over de kansen in Japan, gaf hij aan dat Ripple voorlopig geen plannen heeft om daar een stablecoin te lanceren. Eerst wil het bedrijf succesvol een stablecoin op de Amerikaanse markt introduceren.

“Het is slechts een kwestie van tijd voordat er vraag komt naar Yen-stablecoins,” verklaarde Garlinghouse op 7 september in een interview met Bloomberg. Hij benadrukte dat de behoefte aan zo’n stablecoin onvermijdelijk is.

Japan loopt voorop in de crypto-industrie dankzij duidelijke regelgeving

Garlinghouse ging in het interview ook in op de economische kenmerken van Japan. Hij omschreef het land als “in sommige opzichten conservatief,” maar tegelijkertijd als een “zeer gezonde markt” met duidelijke regelgeving rondom cryptocurrencies en stablecoins. Volgens hem heeft deze heldere wetgeving een belangrijke rol gespeeld in het succes van de sector in Japan.

Japan loopt volgens de Ripple-CEO voorop in vergelijking met andere landen. Hij merkte op dat de Verenigde Staten, vooral in vergelijking met Japan, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, achterblijven op dit gebied.

De stablecoin plannen van Ripple

Ondanks dat Japan een geweldige markt is blijft Ripple’s prioriteit liggen bij het lanceren van een stablecoin in de VS.

Volgens Garlinghouse is het doel om de stablecoin nog dit jaar op de markt te brengen. Hij benadrukte dat een goede samenwerking met de Amerikaanse toezichthouders hierbij van essentieel belang is. In augustus zijn de eerste tests voor de Amerikaanse dollar-stablecoin, de Ripple USD (RLUSD), al van start gegaan.

Ondertussen blijft de Japanse sector niet stilzitten. Op 5 september werd bekend dat de drie grootste banken van Japan het stablecoin-project van Project Pax ondersteunen om internationale betalingen te faciliteren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt