ripple xrp sec
Ripple

Ripple vs. SEC: Hoger beroep kan juridische strijd tot 2025 verlengen

De Chief Legal Officer (CLO) van Ripple Labs, Stuart Alderoty, heeft in een gesprek met FOX Business-journalist Eleanor Terrett belangrijke inzichten gedeeld over het hoger beroep van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple.

Volgens de tijdlijn, gedeeld door de journaliste op social media, kan de juridische strijd tot juli 2025 duren voordat de crypto community volledige duidelijkheid krijgt.

SEC hoger beroep: Wat betekent dit voor de crypto community?

De cryptocurrency-gemeenschap heeft opnieuw zijn aandacht gericht op de rechtszaak tussen Ripple en de SEC, nadat de Amerikaanse autoriteit op 2 oktober een hoger beroep instelde na de uitspraak van rechter Analisa Torres op 7 augustus. Ondanks de boete van $125 miljoen die aan Ripple werd opgelegd, zagen veel XRP-investeerders de uitspraak als een overwinning. De SEC had immers aanvankelijk $2 miljard geëist, en belangrijker nog, rechter Torres oordeelde dat XRP geen effect is.

Hoger beroep introduceert onzekerheid voor XRP

Het hoger beroep van de SEC brengt echter opnieuw onzekerheid met zich mee voor XRP, wat de prijs van deze populaire altcoin verder onder druk zet. Volgens CLO Stuart Alderoty kan het nog tot juli 2025 duren voordat er een definitieve beslissing wordt genomen. De exacte motivering van het hoger beroep moet nog bekend worden gemaakt, maar de verwachting is dat dit duidelijk wordt zodra het C-formulier van de SEC deze vrijdag wordt vrijgegeven.

Ripple heeft inmiddels ook een tegenberoep ingediend. Alderoty lichtte toe:

“De SEC verloor op alle belangrijke punten, daarom zijn ze in beroep gegaan. Vandaag heeft Ripple een incidenteel beroep ingediend om ervoor te zorgen dat er niets meer op tafel blijft liggen.”

Belangrijke datums rondom het hoger beroep

Belangrijke data om in de gaten te houden zijn de publicatie van het C-formulier van de SEC, verwacht deze vrijdag. Een week later zal Ripple zijn eigen C-formulier indienen. Vervolgens moeten beide partijen overeenkomen over een tijdlijn voor het kort geding. De SEC heeft dan 90 dagen om het geding officieel in te dienen, waarna Ripple zal reageren.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Russische Centrale Bank benoemt Ripple en XRP als sleutelspelers in internationale betalingen
Nieuwe deadline onthuld voor SEC’s beroep tegen Ripple: Wat je moet weten
Ripple onthult eerste partners voor lancering van revolutionaire stablecoin RLUSD
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk