Ripple daalt, xrp daalt
Ripple

Ripple CTO: ‘Community kan ons dwingen 48 miljard XRP te vernietigen’

Ripple zou gedwongen kunnen worden om zijn volledige XRP-bezit te vernietigen als de community daarvoor stemt. Dit is bevestigd door het hoofd Technologie, David Schwartz.


Gedwongen door de community

David Schwartz heeft toegegeven dat het bedrijf gedwongen zou kunnen worden om zijn 48 miljard XRP-tokens te vernietigen. Ongeacht of het bedrijf het eens is met de beslissing of niet.

Het bedrijf heeft momenteel de helft van het totale XRP-aanbod in handen. Ripple is in het verleden door de community onder vuur komen te liggen vanwege het verkopen van tokens. Dit omdat Ripple daarmee de prijs zou kunnen manipuleren. Het bedrijf weerlegd deze claims resoluut.

In een Twitter-thread bevestigde Schwartz dat de community zou kunnen stemmen om de volledige voorraad XRP-tokens te vernietigen. Hij verklaarde dat de blockchain “erg democratisch” is.

“Er is niets dat Ripple zou kunnen doen om het te voorkomen.”


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Wijziging in het XRP Ledger

Een XRP Ledger-wijziging vereist een goedkeuring van 80% van de validators van de ledger. Dit is al een keer eerder gebeurd. In juni stemden validators van de XRPL voor een nieuw amendement, genaamd “the Checks Amendment“, zonder steun van Ripple.

De wijziging introduceert de mogelijkheid voor gebruikers om elkaar cheques uit te schrijven van een vooraf bepaald bedrag aan XRP. Deze kunnen dan in een latere periode worden ingewisseld.

De opmerkingen van Schwartz komen als een soort naschrift van een incident in november vorig jaar. Hierin werd onthuld dat Ripple ook eenzijdig zou kunnen besluiten om de miljarden overtollig XRP voorraad te vernietigen. Destijds had Stellar zijn totale voorraad van 105 miljard XLM-tokens teruggebracht tot 50 miljard.

Schwartz haalde uit naar het Stellar Development Fund voor het vernietigen van meer dan 50% van de totale XLM-tokens. Hij schreef het volgende:

“Jammer dat XRP gedecentraliseerd is, anders had iemand gewoon de helft van het aanbod kunnen verbranden en de prijs kunnen verhogen.”

De mede-oprichter van Stellar, genaamd Jed McCaleb, reageerde hierop door te zeggen dat Ripple net zo makkelijk veel tokens kan vernietigen.

Schwartz gaf toe dat dat inderdaad kan. Hij legde uit dat het via een niet-traditionele methode zou moeten zijn. Dat zou kunnen door de tokens als vergoedingen te gebruiken, ook kan het verzonden worden naar een account waar niemand toegang tot heeft.


Eerdere kritiek op Ripple

Ripple is al lang het onderwerp van kritiek vanwege het routinematig verkopen van tokens. Volgens een rapport van XRPArcade begin 2020, heeft het bedrijf sinds december 2017 gemiddeld 196 miljoen XRP per maand verkocht. Vanaf april was in totaal 5,5 miljard XRP verkocht, oftewel $3,45 miljard op dit moment.

In het tweede en derde kwartaal van dit jaar stopte Ripple met de verkoop van XRP en begon het de tokens terug te kopen om de prijs te ondersteunen. In het derde kwartaal kocht het bedrijf $45,5 miljoen aan XRP.