Ripple, xrp
Ripple

Ripple denkt er over na om naar Londen te verhuizen

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft meer inzicht gegeven in de mogelijke verhuizing van het bedrijf uit Amerika, door te zeggen dat de juridische status van de XRP-cryptocurrency cruciaal is.


Ripple verhuist mogelijk naar Londen

Op 7 oktober kwam naar buiten dat Ripple Labs misschien zijn hoofdkantoor wilt verplaatsen. Dit omdat Amerika, volgens het bedrijf, geen regelgevende omgeving creëert waardoor cryptocurrency-bedrijven wereldwijd kunnen concurreren.

Garlinghouse zei afgelopen vrijdag in een gesprek met CNBC dat zijn bedrijf mogelijk naar Londen zou kunnen verhuizen, waar XRP door de Financial Conduct Authority niet als een security wordt beschouwd. Daarnaast zal het bedrijf ook andere landen overwegen die een soortgelijk standpunt innemen.


De regelgeving in Engeland is voordelig

In de VS voert Ripple al een tijdje een juridische strijd met investeerders die beweren dat de XRP token een illegaal uitgegeven security is. Dit terwijl de Securities and Exchange Commission niet duidelijk was over de kwestie en maatregelen heeft genomen tegen enkele op tokens gebaseerde projecten.

“Wat je in het Engeland ziet, is veel duidelijker. De FCA van Engeland nam een leidende rol op zich bij het karakteriseren van hoe we over deze verschillende activa en hun use-cases moesten denken”, vertelde Garlinghouse aan CNBC.

Nu de FCA verduidelijkt dat de XRP token geen security is en als valuta wordt gebruikt, zou het voordelig zijn voor Ripple om in Engeland te opereren”, zei hij.

Naast Engeland overweegt Ripple ook Zwitserland, Singapore, Japan en de Verenigde Arabische Emiraten als potentiële bases.