Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple en Braziliaanse centrale bank houden besloten bijeenkomst

Ripple blijft haar aanwezigheid in Brazilië uitbreiden en houdt nu zelfs een ontmoeting met ambtenaren van de centrale bank van het land.

Ripple, het bedrijf achter de cryptomunt XRP, had op 30 mei een besloten vergadering met de centrale bank van Brazilië om “institutionele zaken” te bespreken. Volgens de website van de financiële instelling had president Roberto Campos Neto een videoconferentie met Ripple CEO Brad Garlinghouse en drie andere vertegenwoordigers van het crypto bedrijf.

Er is weinig detail over het gesprek omdat het voor de media gesloten was, hoewel de website “institutionele zaken” vermeldt als het algemene doel van de vergadering.


Ripple’s plannen in Brazilië

Ripple’s ambitieuze plannen voor Latijns-Amerika en Brazilië in het bijzonder doken voor het eerst op in juni vorig jaar. Toen bouwde het bedrijf een kantoor in Sao Paulo met als doel om uit te breiden over het hele continent.

Overmakingsmarkten zijn het belangrijkste belang voor Ripple, omdat het van plan is grensoverschrijdende afwikkelingen met de XRP-token te vergemakkelijken. De overmakingsstromen van Brazilië zijn enorm en worden geschat op $2,5 miljard, waardoor de lokale markt een belangrijk doel is voor het cryptocurrency-bedrijf.

In december 2019 kondigde Luiz Antonio Sacco, de algemeen directeur van Ripple in Brazilië het voornemen van het bedrijf om partnerschappen met banken en andere instellingen in Brazilië in 2020 te versterken.

Tot dusver heeft Ripple samenwerkingen gesloten met ten minste drie grote lokale banken, namelijk: Santander, Bradesco en Banco Rendimento.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Ripple blijft groeien

Ondanks dat het met de XRP koers niet al te goed gaat blijft Ripple belangrijke partnerschappen sluiten. Onlangs is de rol van Ripple bij grensoverschrijdende betalingen zelfs erkend door het Amerikaanse Consumer Financial Protection Bureau. Het bedrijf is sceptisch over de cryptomunt maar ziet veel potentie in het RippleNet.

In april kondigde de partner en investeerder van het crypto bedrijf, de Japanse financiële gigant SBI Holdings, plannen aan om betalingen op basis van Ripple te integreren in geldautomaten in Japan. Qua samenwerkingen zit het dus wel goed. Nu is het nog de vraag of ook de XRP koers gaat stijgen.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten