Blockchain

Ripple: late reactie op Blockchain zou catastrofe zijn voor VS

De medeoprichter van Ripple, genaamd Chris Larsen, besprak de onwetendheid van Amerikaanse toezichthouders over het reguleren van de blockchain- en crypto-wereld. Hij vertelt zelfs dat de onwetendheid van Amerika China helpt een wereldmacht te worden.


Amerika gaat een potentiële ramp tegemoet

In een recent interview met Wall Street Journal-verslaggever Paul Vigna, zei de mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van Ripple, Chris Larsen, dat de Verenigde Staten ‘traag’ is wat betreft het experimenteren, implementeren en reguleren van de blockchain- en cryptocurrency-industrie.

Larsen zei dat de VS haar standpunt ten aanzien van blockchain en cryptocurrency moet veranderen, aangezien de industrie de hype van 2017 en 2018 nu wel voorbij is. De oorlog tegen massa oplichting van kleine projecten is gewonnen, zei hij. Nu moeten regelgevers de industrie toespreken zodat ze kunnen concurreren met de Chinese blockchain- en cryptocurrency-vooruitgang.

Volgens Larsen hebben Amerikaanse regelgevers China tot nu toe alleen maar vooruit geholpen door “officieel duidelijkheid te geven aan slechts twee protocollen die effectief worden beheerd door Chinese miners: Bitcoin en Ethereum.”

Als regelgevers er niet in slagen meer duidelijkheid te geven over blockchain, cryptocurrencies en de ondersteunende technologieën die het wereldwijde financiële systeem van de volgende generatie zullen aandrijven, kan Amerika een potentiële ramp tegemoet gaan, waarschuwde Larsen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Op weg naar een technische koude oorlog

China loopt duidelijk voor op de VS als het gaat om het adopteren en investeren in blockchain en digitale valuta. Terwijl de twee landen een technologische koude oorlog ingaan, kan China die de controle heeft over het wereldwijde financiële systeem verwoestend zijn voor de financiële macht van de VS vandaag, zei Larsen. 

Hij waarschuwde verder dat China in een dergelijk geval de macht van Amerika kan beperken om defensiebetalingen aan zijn bondgenoten te doen of Amerikaanse banken en bedrijven met een lage “Chinese sociale kredietscore” te blokkeren en de afwikkelingstijd voor hun betalingen te controleren.

Zelfs als er een kleine kans was dat China dat zou kunnen doen, moeten de VS het in de gaten houden en ervoor zorgen dat ze op dit gebied betrokken zijn om sterke concurrentie voor het land te bewerkstelligen, concludeerde Larsen.