Ripple, Litecoin en Zilliqa prijzen Stijgen!

De cryptomarkt begint er weer aantrekkelijk uit te zien. Vooral de altcoins: Ripple, Litecoin en Zilliqa presteren vandaag goed.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Ripple (XRP) prijs stijgt met 4,4 procent

De Ripple koers bleef al een tijdje achter, maar langzamerhand vertoonde de munt positieve voortekenen. Analist Thijs S gaf een paar dagen geleden in een artikel aan wat de beste instapmomenten waren voor XRP.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,420 dollar. Eén dag geleden, voor de prijsstijging, lag de prijs nog rond de $0,401 dollar. Dat betekent dat de munt vandaag is gestegen met zo’n 4.4 procent.

 

Een koersstijging tot boven de $0,45 dollar zou een teken van sterkte zijn. De munt zou vanuit hier opnieuw een gooi proberen te doen tot boven de $0,48 dollar weerstand.

 

Litecoin (LTC) stijgt met 8 procent

Ook Litecoin presteert vandaag goed. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 LTC token rond de $113,10 dollar. 1 dag geleden lag de Litecoin prijs nog rond de $104,50 dollar. Dat betekent dat de munt vandaag met meer dan 8 procent is gestegen.

 

Er begint een positieve fibe rondom Litecoin te hangen. Dit omdat de LTC halving eraan komt. Dit zal betekenen dat de beloning voor het minen daalt van 25 LTC naar 12,5 LTC. Dit zal betekenen dat Litecoins zeldzamer worden en dat kan de prijs omhoog drijven. De LTC halving zal naar verluidt rond 7 augustus plaatsvinden.

 

Zilliqa (ZIL) prijs stijgt met 16 procent

De best presterende grote cryptomunt van vandaag is Zilliqa. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ZIL rond de $0,0254 dollar. Slechts 24 uur geleden lag de prijs nog rond de $0,0218 dollar. Dat betekent dat de ZIL koers vandaag met meer dan 16 procent is gestegen.

 

De enorme prijsstijging kan worden verklaard door de geruchten dat Facebook mogelijk gebruik gaat maken van het Zilliqa netwerk. Hieronder vind je een aantal redenen waarom deze geruchten daadwerkelijk waar kunnen zijn.

  • Facebook en Zilliqa hebben een gemeenschappelijke partner in het wereldwijde marketing- en mediabedrijf van Mindshare.
  • Evan Cheng is zowel een adviseur bij Zilliqa als hoofd van blockchain bij Facebook.
  • ZIL wordt toegevoegd op Coinbase waar Facebook mee in gesprek is om haar munt op uit te geven.
  • David Marcus verlaat Coinbase om belangenverstrengeling tijdens het werken op Facebook te voorkomen.
 

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de crypto wereld of meer trade calls ontvangen? Join dan ons Telegram kanaal:@newsbit_crypto