Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple nogmaals aangeklaagd, bovenop juridische problemen met de SEC

Een inwoner van Florida heeft een rechtszaak aangespannen tegen Ripple nadat hij vorig jaar $50 verloor door te investeren in XRP.


Ripple aangeklaagd voor onrechtmatige verkoop van XRP

Ripple werd maandag getroffen door een nieuwe rechtszaak in Florida. Het is pas een paar maanden geleden dat Amerikaanse toezichthouders zich gebogen over de zakelijke activiteiten van het bedrijf.

De rechtszaak werd ingediend door iemand die beweerde vorig jaar een relatief kleine investering van $100 in XRP te hebben geïnvesteerd. In de weken erna zou hij 50% hebben verloren. Investeerder Tyler Toomey zei dat hij in november vorig jaar 135 XRP-tokens had gekocht toen de prijzen omhoogschoten. Vervolgens verkocht hij zijn bezit in december en leed een verlies van $48,50 op zijn beginkapitaal.

Dit verlies was genoeg om Toomey aan te zetten tot het indienen van een aanklacht. Hij beweerde in de rechtszaak dat Ripple op onrechtmatige wijze miljoenen dollars aan XRP-tokens had verkocht aan andere inwoners van Florida. Hierdoor zouden de oprichters illegaal profiteren van de verkoop.

“De gedaagden [Ripple] verkochten miljoenen dollars (of meer) XRP-tokens, die effecten zijn volgens de wet van Florida, aan investeerders in Florida zonder het te registreren bij de federale of Florida autoriteiten,” aldus de rechtszaak. Daar werd aan toegevoegd dat Ripple daarmee meer dan $1,36 miljard verdiende.

Toomey, namens andere XRP-investeerders in Florida, zoekt nu gerechtigheid na schade te hebben geleden. De rechtszaak is bedoeld om Ripple, mede-oprichter Chris Larsen, CEO Brad Garlinghouse en verschillende andere leden van het team aansprakelijk te stellen. Daarnaast stellen ze hun ook aansprakelijk voor het publiekelijk verkeerd voorstellen van de aard van hun tokens en profiteren van “ongerechtvaardigde verrijking.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Rechtszaak van de SEC loopt nog

De aantijgingen zijn vergelijkbaar met die van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in 2020. De toezichthouder beweerde dat de twee medeoprichters van Ripple – Brad Garlinghouse en Chris Larsen – meer dan $600 miljoen hadden verdiend.

Maar, ondanks dat de oprichters afstand creëerden tussen Ripple en de XRP-token, hebben sommige bedrijfsleiders eerder erkend dat er een nauwe band was. Dit was al bekend maanden voordat de problemen met de SEC begonnen.

“De mensen die XRP hebben gemaakt, zijn vrijwel hetzelfde als de mensen die Ripple hebben gemaakt. Ze hebben Ripple oorspronkelijk gemaakt om onder andere XRP te distribueren”, zei David Schwartz, CTO van Ripple, vorig jaar. Hij is niet rechtstreeks genoemd in een van de rechtszaken.

Garlinghouse heeft tot dusver volgehouden dat hij onschuldig is. Hij zei eerder deze maand op Twitter dat de SEC ten onrechte zijn bedrijf en zichzelf had aangeklaagd. Hij voegde er destijds aan toe dat Ripple zijn eigen juridische stappen aan het voorbereiden was.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten