Ripple Nieuws

Ripple ontkent laatste beschuldigingen als SEC-zaak nieuwe aanmeldingen ziet

De juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nadert zijn einde.

Rechtszaak nadert zijn einde

De juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nadert zijn laatste deadlines, waarna rechter Analisa Torres haar vonnis zal uitspreken.

De Amerikaanse journalist Charles Gasparino deed een bewering dat het fintech-bedrijf niet onbeantwoord kon laten. Gasparino stelde de vraag waarom de SEC zich op Ripple concentreerde terwijl het Sam Bankman-Fried en FTX hun gang liet gaan.

Volgens de journalist zijn er twee legitieme redenen waarom Ripple het doelwit van de SEC is geworden. Aan de ene kant is de SEC van mening dat het management van Ripple de regels heeft geschonden. Aan de andere kant heeft Ripple de autoriteit van de SEC ondermijnd door XRP te blijven verkopen nadat hem was gevraagd ermee te stoppen.

Gasparino zei dat de manier waarop XRP werd verkocht, zijn aanwijzing als een security vestigde. Verder verklaarde hij dat Ethereum ook één verkoop had kunnen doen om vervolgens te stoppen. Dit was niet het geval.

Ripple’s General Counsel (GC), Stuart Alderoty, liet de beschuldiging niet onweerlegd en kwam met een tegenaanval. Hij beweerde dat de SEC achter gesloten deuren werkt aan het sluiten van deals.

Zelfs als het waar is, toont dit alleen maar aan dat de niet-gekozen bureaucraten van de SEC geloven dat ze de ongecontroleerde macht hebben om willekeurige edicten voor gesloten deuren uit te vaardigen voor degenen die niet blindelings gehoorzamen. We zijn overgegaan van regulering door handhaving naar hoogmoed.

– Stuart Alderoty

Ingediende moties

Ondertussen is er een nieuwe impuls gekomen in de zaak van Ripple tegen de SEC. Alle partijen moesten gisteren, 4 januari, hun moties indienen. Rechter Torres heeft nogal wat inzendingen ontvangen.

Een crypto exchange heeft een motie ingediend om delen van de samenvattende oordeelsdocumenten van de partijen te verzegelen om referenties te redigeren die de exchange of zijn werknemers identificeren of contactgegevens verstrekken.

“Derde Partij A” dient een motie in om in het kort geding informatie te redigeren die betrekking heeft op vertrouwelijke bedrijfsinformatie van de partij en de privacybelangen van haar huidige en voormalige werknemers.

“Investeerder A” verzoekt om verzegeling of gedeeltelijke redactie van zeven documenten die onderzoeks- en investeringsanalyses en identificatiegegevens van investeerders bevatten. Bovendien heeft “Non-Party D” een motie ingediend om delen van bepaalde stukken die bij de SEC-motie voor een kort geding zijn gevoegd, te redigeren.

Een partij die is aangewezen als een aangever van een investeringsbankier heeft een verklaring heeft ingediend om het onderzoek van de SEC naar Ripple te vergemakkelijken. Daarnaast heeft deze partij een motie ingediend om zijn verklaring te redigeren ter ondersteuning van de motie van de SEC voor een kort geding.

Voormalig partner van Ripple, MoneyGram, heeft een motie ingediend om bepaalde delen van de samenvattingsdocumenten van de partijen te verzegelen.

De volgende deadline in de zaak is 9 januari. Op deze dag is de deadline om bezwaar te maken tegen deze moties. Een paar dagen later, op 13 januari, moeten zowel Ripple als de SEC de Daubert-moties en gerelateerde bewijsstukken indienen.

Op 18 januari moeten Ripple en de SEC eventuele bezwaren indienen tegen deze moties. Momenteel handelt XRP tegen een prijs van $0,340, waarmee het circa 0,8% is gedaald in de afgelopen 24 uur.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?
Ripple vs SEC: Deaton voorspelt Overwinning voor Ripple en mogelijke beursgang
XRP schiet omhoog in Aziatische handelsuren
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen