Newsbit

ripple crash xrp crash

Ripple ontwikkelaar publiceert methode om privacy te verbeteren

ripple crash xrp crash

Nik Bougalis, een cryptograaf en software ingenieur van het C ++ team bij Ripple, heeft een methode gepubliceerd om de privacy van transacties op het XRP-ledger te verbeteren.


Destination en source tags

In zijn Github post op 30 maart richtte Bougalis zich op de ”destinations tags” die zijn toegewezen aan transacties tussen wallets die worden aangeboden door exchanges of externe providers. Dit wordt ook wel gehoste wallets genoemd.

Bougalis zei dat deze destination tags een potentieel privacyrisico vormen voor gebruikers. Een mogelijke oplossing hiervoor zijn de door Bougalis voorgestelde systeem van “blinded tags”.

Elke transactie tussen de gehoste wallets op het XRP ledger omvat twee soorten tags. Ten eerste een source tag, die aangeeft naar welke gebruiker de transactie toegestuurd wordt. Daarnaast ook een destination stag, die aangeeft naar wie het verwerkte geld verzonden moet worden.

Op een crypto exchange kan de source tag constant of variabel blijven. Dit is afhankelijk van de individuele keuze van gebruikers. Echter genereert de exchange een unieke destination tag voor elke transactie.

Destination tags zijn, op dit moment, ’32-bits integers’. Dit betekent dat er meer dan 4 miljard mogelijke unieke combinaties bestaan die kunnen worden gebruikt om elke tag te maken. Momenteel zijn deze meer dan 4 miljard combinaties. Dit is voldoende om exchanges in staat te stellen een unieke destination tag voor elke gebruiker te genereren.

Het probleem is niet de oneindigheid van mogelijke combinaties, maar eerder de privacy uitdagingen die destination tags met zich meebrengen. Een hacker kan de transacties mogelijk correleren door het adres, en de tag te isoleren als een uniek adres dat overeenkomt met een enkele klant.


Blinded tags

Een manier om dit probleem op te lossen zou zijn om een systeem van zogenaamde “blinded tags” te gebruiken. Dit zijn tags die zodanig zijn ontwikkeld dat het alleen betekenis heeft voor de afzender en de ontvanger van de transactie. De tags lijken voor iedereen compleet willekeurig. De door Bougalis voorgestelde methode is volgens hem bedoeld als veilig, minimaal en functioneel:

“Het zou mogelijk moeten zijn om de tags te blinderen. Wel mag het gebruik van een blind tag het voor de ontvanger niet aanzienlijk moeilijker maken om een transactie te verwerken. ”

Privacygerichte ontwikkelingen

Afgelopen voorjaar sloot Ripple’s Xpring zich aan bij het bedrijf Zcash (ZEC). Dit is een bedrijf dat zich richt op de privacy van de altcoin. Het wil hiermee investeren in in Bolt Labs. Bolt Labs is een een startup voor crypto betalingen met als doel een meer anoniem tweedelijnsprotocol te ontwikkelen. Dit kan dan toegevoegd worden aan de al bestaande crypto valuta netwerken.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top