Ripple investeren XRP
Ripple

Ripple opent nieuwe kantoor te midden van naderend vonnis SEC rechtszaak

Hoewel de koers van XRP de afgelopen dagen weinig beweging heeft getoond, is het moederbedrijf Ripple Labs druk bezig met uitbreidingen. Het betalingsbedrijf heeft onlangs een nieuw wereldwijd hoofdkantoor in San Francisco, Verenigde Staten, geopend. Deze ontwikkeling werd aangekondigd door David Schwartz, de Chief Legal Officer (CLO) van Ripple, via X, de voormalige Twitter.

Parallel aan deze ontwikkeling blijft de aandacht gericht op de belangrijke rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die gepland staat voor april 2024. Deze rechtszaak is cruciaal voor Ripple en de toekomst van XRP, en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door investeerders en volgers van de cryptomarkt.

Ripples kiest voor Amerikaans kantoor ondanks juridische strijd

Ondanks de voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de kritische houding van Ripple tegenover de crypto-regulatie in de VS, heeft het bedrijf opmerkelijk genoeg gekozen voor een nieuwe locatie in Amerika. Deze keuze is opvallend, gezien eerdere uitspraken van leidinggevenden die voorkeur gaven aan crypto-vriendelijke regio’s zoals Londen, Singapore of Zwitserland. De relatie tussen Ripple en de SEC is gespannen door de rechtszaak waarin XRP als niet-geregistreerd effect wordt beschouwd, met een mogelijke boete van $1,3 miljard.

Het nieuwe kantoor van Ripple, dat bijna een eeuw oud is met een bouwjaar uit 1927, bevindt zich in dezelfde staat als het oude kantoor. Het gebouw is recentelijk gerenoveerd tot een moderne staat. In 2019 werd het kantoorgebouw door Invesco Real Estate en TMG Partners gekocht voor een bedrag van $125 miljoen.

In april 2024 zal er meer duidelijkheid komen over de langdurige juridische strijd tussen Ripple en de SEC. Een positief vonnis voor Ripple zou een explosieve stijging van XRP kunnen teweegbrengen, vergelijkbaar met eerdere stijgingen die we dit jaar hebben gezien. De keuze voor een Amerikaans kantoor zou een strategische zet kunnen zijn in het licht van deze belangrijke ontwikkelingen.

Blockchain.com voegt ondersteuning XRP toe

Blockchain.com heeft bekendgemaakt dat het XRP gaat ondersteunen in zijn wallets, een belangrijke ontwikkeling die een nieuw tijdperk inluidt voor de digitale munt. Voorheen waren veel handelsplatformen terughoudend om XRP te lijsten, voornamelijk vanwege de juridische onzekerheden rondom de munt. De recente positieve ontwikkelingen in de rechtszaak van XRP, waaronder een uitspraak van rechter Analisa Torres op 13 juli, hebben echter geleid tot een toegenomen interesse van grote exchanges.

Hoewel Blockchain.com enigszins laat is met deze stap, toont het aan dat er een groeiende vraag is naar XRP. Deze beslissing van Blockchain.com markeert XRP als een unieke speler in de cryptomarkt, voornamelijk door de expliciete regelgevende duidelijkheid die het nu heeft gekregen. Dit kan de deur openen voor verdere acceptatie en integratie van XRP op andere prominente handelsplatformen.

Handel €10.000 gratis en krijg 20 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten