Ripple, xrp, fork
Ripple

Ripple partner verkrijgt onbetaald bedrag

TerraPay, een partner van Ripple en tevens is overgenomen voor een niet bekendgemaakt bedrag. Het bedrijf haalde $9,6 miljoen op van Prime Ventures, IFC en Partech Africa, voor wereldwijde uitbreiding, als onderdeel van de overname overeenkomst.


Wat is TerraPay?

TerraPay is een wereldwijde fintech-startup voor betalingen die werden opgehaald door Comviva. Comviva is een aanbieder van mobiele betalingsoplossingen in India. TerraPay is een nieuwe aanbieder van betalingsinfrastructuur die financiële instellingen, banken, gebruikers van mobiel geld en gebruikers van geld overboekingen verbindt. Zij komen allen samen in hetzelfde betalingsnetwerk, om zo de kosten te besparen.

TerraPay heeft meer dan 25 licenties verkregen om te werken in meer dan 60 landen. Het bestaat inmiddels al in Afrika, Europa en Azië. Bovendien heeft het plannen om wereldwijd uit te breiden met de $9,6 miljoen die ze hebben ingezameld.

TerraPay zal waarschijnlijk ook bank-achtige diensten kunnen aanbieden aan industrieën die doorgaans zijn uitgesloten van traditionele betalingsverwerkers en creditcard systemen. Ook zullen ze het mogelijk gaan maken dat mobiele geldrekeningen door bedrijven worden gebruikt om salarissen van werknemers te betalen. Daarnaast willen zij het mogelijk maken om overmakingen in realtime te regelen.

TerraPay heeft actieve samenwerkingsverbanden met wereldwijde betalingsnetwerken en overmakingsdiensten. Voorbeelden hiervan zijn Visa, Xpress Money, MoneyTrans, Paga, Ria, Instant Cash, Ripple en MoneyGram.


Nog geen plannen dat TerraPay Ripple’s XRP token gaat gebruiken

In tegenstelling tot veel andere partners van Ripple, die gebruik maken van Ripplenet technologie voor cross-border betalingen, heeft TerraPay een eigen betalingsnetwerk.

TerraPay heeft al samenwerkingen met veel van Ripple’s directe concurrenten op de wereldwijde betalingsmarkt, zoals Western Union.

TerraPay kan in de toekomst gebruik maken van XRP of een andere betalingstechnologie van Ripple. Echter zijn er op dit moment nog geen plannen voor een dergelijke joint venture aangekondigd. Ambar Sur, CEO van TerraPay, sprak over de missie van Terrapay:

”Wij geloven in onze missie om financiële inclusie aan te pakken door nationale, regionale en wereldwijde betalingen voor iedereen toegankelijk te maken. We zijn enthousiast over deze bevestiging van onze grote investeerders en kijken uit naar een snelle groei en het bereiken van het meest onderschatte doel in de wereld in de komende jaren.”

Hoewel TerraPay en Ripple dezelfde doelen delen om transacties goedkoper en toegankelijker te maken, valt nog te bezien hoeveel overlap in deze gedeelde doelen zal worden aangewend door de TerraPay / Ripple samenwerking.