garlinghouse
Regulatie, Ripple

Ripple reserveert 200 miljoen XRP voor mogelijke SEC-boete

Op 1 september heeft Ripple 1 miljard XRP-tokens vrijgegeven uit escrow, verdeeld over drie transacties. Deze escrow-uitgaven bestaan al langer om de hoeveelheid beschikbare XRP op de markt te reguleren.

Van de vrijgegeven tokens heeft Ripple 200 miljoen XRP apart gehouden, vermoedelijk om deze te gebruiken voor de betaling van de boete aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), terwijl de overige 800 miljoen XRP weer in escrow zijn geplaatst.

SEC-boete en betalingstermijn

De boete die Ripple aan de SEC moet betalen, is vastgesteld op $125 miljoen door rechter Analisa Torres. Deze boete moet binnen 30 dagen na de uitspraak van 7 augustus worden betaald, wat betekent dat Ripple nog vier dagen heeft om de betaling te voldoen.

Binnen de cryptogemeenschap hoopte men dat het betalen van de boete de mogelijkheid voor de SEC om in beroep te gaan zou uitsluiten. Dit is echter niet het geval. Zowel Ripple als de SEC kunnen nog steeds beroep aantekenen tegen delen van de uitspraak binnen de termijn van 60 dagen na de uitspraak. Als Ripple besluit in beroep te gaan en de boete succesvol weet te verlagen, zou de SEC verplicht zijn het verschil terug te betalen.

Crypto analist voorspelt explosieve XRP stijging

De bekende crypto-analist Amonyx heeft een gedurfde voorspelling gedaan over de koers van XRP. Nu de zaak tussen Ripple en de SEC is afgerond, zolang geen van de partijen in beroep gaat, verwacht hij dat de digitale munt uiteindelijk een waarde van $50 zal bereiken.

Amonyx benadrukt dat een snelle stijging boven de $10 mogelijk is, wat volgens hem de weg zou vrijmaken voor verdere groei naar $50. Als deze voorspelling uitkomt, zou dat een stijging van bijna 9.000% betekenen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt