Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple verwacht dat Amerikaanse Banken weer XRP gaan gebruiken

Na een juridische strijd van drie jaar met de Amerikaanse toezichthouder SEC, luidt er eindelijk een bel van positiviteit voor Ripple. Vorige week heeft de rechter besloten dat ondanks sommige initiële verkopen van de XRP-munt als effecten hadden moeten worden geregistreerd, de latere verkopen in orde waren.

Deze uitspraak zuivert gedeeltelijk de naam van Ripple en brengt hernieuwde hoop voor de toekomst van het bedrijf. Met dit in het vooruitzicht verwacht Ripple een aanzienlijke opwaartse verschuiving in hun bedrijfsactiviteiten.

Juridische Gevechten en Overwinningen

Vorige week bracht een gedeeltelijke oplossing voor de langlopende juridische strijd tussen Ripple en de SEC. Rechter Analisa Torres oordeelde dat, hoewel sommige initiële verkopen van XRP geregistreerd hadden moeten worden als effectenaanbiedingen, de secundaire verkoop van de munt niet in de categorie van effecten valt. De zaak kan nog steeds voor de rechter komen, en er kunnen nog boetes opgelegd worden voor de initiële verkoop van XRP maar het is positief nieuws.

Deze uitspraak heeft Ripple in zekere zin een duwtje in de rug gegeven, vooral wat betreft het gebruik van XRP om geldoverdrachten te vergemakkelijken. Deze positieve wending maakt een eind aan de aarzeling van potentiële klanten om met Ripple in zee te gaan, een probleem dat het bedrijf ook haar grootste klant, Moneygram, heeft gekost.

Positieve Vooruitzichten en Toekomstige Stappen

Het is dan ook geen verrassing dat Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zeer positief gestemd is over de uitspraak van de rechter. Hij ziet in deze uitspraak nieuwe kansen om inkomsten te genereren voor zijn bedrijf.

Daarnaast benadrukte Garlinghouse dat deze uitspraak niet alleen belangrijk is voor Ripple zelf, maar dat het ook een gunstig effect kan hebben op de volledige cryptomarkt. Hij heeft kritiek op de SEC omdat zij te veel cryptovaluta als effecten bestempelt, en hij prijst de duidelijkheid van de rechter die heeft bepaald dat XRP geen effect is.

Banken zullen weer Ripple en XRP gaan gebruiken

Stu Alderoty, algemeen adviseur van Ripple, onthulde ook dat het bedrijf van plan is om gesprekken aan te gaan met nieuwe potentiële klanten. Met het derde kwartaal van 2023 slechts twee weken van ons verwijderd, ligt de focus op het sluiten van deals met bedrijven in de Amerikaanse banksector. De primaire doelgroepen zijn banken en betalingsverwerkers die internationale transacties uitvoeren. De reden hiervoor is dat XRP de noodzaak van voorgefinancierde rekeningen aan de ontvangende kant elimineert.

Alderoty heeft hoge verwachtingen van de komende maanden, in de hoop dat het oordeel de aarzeling bij financiële instellingen wegneemt en aanzet tot meer gesprekken met potentiële klanten in de Verenigde Staten.

Ripple genereert momenteel het merendeel van haar inkomsten buiten de VS, maar het winnen van deze rechtszaak was noodzakelijk om de juridische uitdagingen te overwinnen. Met deze juridische hindernissen grotendeels uit de weg, streeft Ripple ernaar haar positie onder Amerikaanse zakenpartners te versterken.

Conclusie

De recente uitspraak in het voordeel van Ripple heeft de weg vrijgemaakt voor het bedrijf om de zakelijke activiteiten op te voeren. Dit besluit, dat een einde maakt aan veel onzekerheid, kan niet alleen leiden tot nieuwe kansen voor Ripple, maar heeft ook positieve implicaties voor de hele cryptosector. De komende weken zullen zeer interessant worden voor XRP investeerders.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.