Ripple

Ripple vindt ondersteuning nadat grote XRP prijscrash

De Ripple prijs begint te stabiliseren nadat de munt gisteren 50% van zijn wekelijkse winst verloor.


Een volatiele week voor Ripple

Vorige week was absoluut geweldig te noemen voor XRP investeerders. De populaire altcoin genoot van een langverwachte bullish breakout. Ripple’s XRP token was zelfs de best presterende crypto van vorige week. De prijs steeg namelijk in minder dan 7 dagen tijd met meer dan 150%

Echter, door een dalende Bitcoin koers viel ook de XRP prijs keihard naar beneden. De prijs daalde in 1 dag tijd met 33% tot een dieptepunt van $0,46. Sindsdien is de prijs weer iets gestegen en stabiliseert het rond de $0,50.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Hoe staat de XRP prijs ervoor?

Als we kijken naar de technische factoren, zou een wekelijkse afsluiting boven het $0,50 niveau het bullish sentiment moeten versterken. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de XRP prijs zijn pijlen weer kan richten op het $0,70 en uiteindelijk en $0,90 niveau. De enorme terugval van gisteren heeft er voor gezorgd dat meer investeerders durven in te stappen.

De Relative Strength Index (RSI) was ook extreem overbought en werd begin deze week verhandeld boven de 90 zone-regio.

Extreem overgekochte RSI-waarden worden meestal voorafgegaan door een gezonde prijscorrectie, zoals we zagen op 25 november. De index geeft trouwens aan dat de Ripple koers nog wat verder zou kunnen dalen.

Een wekelijkse prijsafsluiting onder het ondersteuningsniveau van $0,50 zou dan ook kunnen zorgen dat de XRP verkoopdruk toeneemt en de prijs terug valt richting de $0,35.


Fundamentele indicatoren van Ripple

Gegevens van het bedrijf Santiment tonen een enorme toename van nieuwe dagelijkse XRP adressen. Dat betekent dat de munt weer populair is geworden onder handelaren.

Het aantal unieke adressen dat transacties uitvoert op het XRP-netwerk in één dag, bereikte deze week 24.408, wat het hoogste punt is sinds mei van dit jaar.

Ook de betrokkenheid is sterk gestegen. Het volume van vermeldingen op social media shoot enorm als gevolg van de recente prijsstijging en de toegenomen acceptatie van XRP-gebruikers.

Traders zullen XRP token de komende dagen blijven volgen, aangezien dit een kritiek moment is voor de richting van de cryptocurrency. Zal Ripple zijn weg omhoog weer oppakken, of zakt de prijs verder naar beneden?