garlinghouse
Regulatie, Ripple

Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen

De strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple lijkt toch een vervolg te krijgen. Juridisch expert Fred Rispoli gaf in een post op X aan dat de kans op een beroep in de zaak aanzienlijk is toegenomen. Dit komt na het verzoek van Ripple op 7 augustus om het betalen van de boete uit te stellen.

Ripple had oorspronkelijk 30 dagen de tijd om het boetebedrag aan de SEC over te maken, maar heeft om uitstel gevraagd om zich voor te bereiden op een mogelijk hoger beroep. Dit kan de al langlopende juridische kwestie tussen de twee partijen verder verlengen.

Ripple heeft voorgesteld om 111% van het totale boetebedrag, wat neerkomt op $139 miljoen, op een bankrekening te storten. Dit bedrag blijft daar staan tot 30 dagen nadat de termijn voor een beroep is verstreken of een eventuele beroepszaak is afgehandeld.

In de rechtbankdocumenten meldden de advocaten van Ripple dat de SEC heeft ingestemd met dit verzoek om uitstel.

Hoewel het uitstelverzoek geen directe bevestiging is dat Ripple daadwerkelijk in beroep gaat, zorgt het wel voor onzekerheid onder XRP-investeerders. Deze onzekerheid komt doordat de advocaten van de SEC nog geen definitieve beslissing hebben genomen over eventuele vervolgstappen, waarvoor ze tot medio oktober de tijd hebben.

Bizarre voorspelling: XRP koers naar $100?

XRP wordt al jaren beschouwd als een munt met veel potentieel. Ondanks dat de munt momenteel op de zevende plaats staat qua marktkapitalisatie, blijft de vraag of XRP ooit zijn oude glorie kan herwinnen. Crypto-expert Jay Grissom voorspelt dat, als de SEC besluit geen beroep aan te tekenen, de koers van XRP mogelijk fors zou kunnen stijgen, misschien zelfs tot $100.

Volgens Grissom is dit vooral haalbaar als banken massaal de digitale munt gaan gebruiken voor transacties. Als zijn voorspelling werkelijkheid wordt, zou dit een prijsstijging van bijna 19.000% betekenen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Nederlands grootste crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt