Ripple, SEC
Regulatie, Ripple

Ripple vs SEC rechtszaak: Grote ontwikkelingen deze week?

Ondanks meerdere uitspraken in de afgelopen maanden blijft de juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voortduren.

Een van de meest belangrijke uitspraken kwam begin augustus, toen rechter Torres oordeelde dat de verkoop van XRP op secundaire markten aan retailinvesteerders niet als effectenhandel beschouwd wordt. Ripple kreeg echter ook een boete van $125 miljoen opgelegd voor het overtreden van bepaalde regels.

Ripple was tevreden met deze boete, aangezien het slechts een fractie was van de $2 miljard die de SEC oorspronkelijk had geëist. De SEC heeft inmiddels beroep aangetekend tegen een eerdere uitspraak van rechter Torres uit 2023, waarin zij oordeelde dat de verkoop van XRP op secundaire markten niet onder de effectenwetgeving viel.

Ripple’s tegenberoep

Vorige week kondigde Stuart Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, aan dat Ripple een tegenberoep heeft ingediend “om zeker te stellen dat alle argumenten op tafel liggen, inclusief het idee dat er geen sprake kan zijn van een ‘beleggingscontract’ zonder essentiële rechten en verplichtingen vastgelegd in een contract.”

Alderoty voegde daaraan toe dat de SEC inmiddels heeft erkend dat XRP zelf geen effect is. “Ze hebben zelfs in een andere zaak excuses aangeboden voor de suggestie dat een token zelf als effect beschouwd zou kunnen worden,” zei hij.

Details over het beroepingsproces

Recent gaf X-gebruiker Ashely PROSPER verdere details over het beroepingsproces:

“Na het indienen van het beroep verwijst de griffier de zaak naar het CAMP-kantoor voor het plannen van een schikkingsconferentie. Deze conferentie vindt plaats in het CAMP-kantoor of telefonisch…

De aanwezigheid van advocaten is vereist, en zij moeten klaar zijn om juridische, feitelijke en procedurele kwesties diepgaand te bespreken. Een advocaat of cliënt die niet te goeder trouw deelneemt aan de conferentie kan door de rechtbank worden gesanctioneerd.”

De SEC heeft tot 16 oktober om aan te geven waartegen precies beroep wordt aangetekend. Interessant genoeg valt deze deadline samen met de laatste dag van Ripple Swell, de jaarlijkse conferentie van het bedrijf.

Speculaties rondom Ripple Swell

Dit jaar vindt Ripple Swell plaats in Miami, Florida. Ripple heeft op X enkele voorbereidingen gedeeld, en CEO Brad Garlinghouse verwelkomde de XRP Army op het achtste jaarlijkse evenement.

Deze aankondigingen hebben geleid tot speculaties dat Ripple tijdens het evenement belangrijk nieuws zal onthullen. Enkele geruchten suggereren de officiële lancering van de door de VS gedekte stablecoin RLUSD of een nieuwe juridische strategie in de strijd tegen de SEC.

Zulke ontwikkelingen zouden een aanzienlijke impact kunnen hebben op de prijs van XRP, die de afgelopen tijd moeite heeft gehad om mee te komen met andere grote cryptomunten. Op dit moment wordt XRP verhandeld rond de $0,54, wat een daling van 13% betekent over de afgelopen twee weken.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Ripple prijsanalyse: Is een grote XRP-rally boven $0,60 mogelijk?
Crypto whales kopen plotseling massaal Ripple (XRP) tokens
Hoe hoog kan de Ripple (XRP) koers stijgen bij komst eigen ETF?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk