Ripple rechtszaak
Ripple

Ripple vs. SEC: trialdata en volgende belangrijke deadlines

In de voortdurende juridische saga tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft rechter Analisa Torres kritische aankondigingen gedaan over de komende procesdata en bijbehorende deadlines.

Aankomende deadlines voor Ripple Vs. SEC

In een aanvraag van 9 augustus bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York gaf rechter Torres haar voornemen aan om verder te gaan met een juryproces voor Ripple. Dit is inclusief CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen. De verwachte start van de zaak was gepland tussen 1 april en 30 juni 2024. Omdat er van beide kanten black-outdata zijn ingediend, wordt de startdatum echter verschoven naar 20 april 2024.

Ripple Labs, Garlinghouse, Larsen en de SEC hebben net op tijd hun aanvragen ingediend. Gisteren hebben de raadslieden van Brad Garlinghouse en Chris Larsen Torres op de hoogte gebracht van de data waarop ze niet beschikbaar zullen zijn in Q2 van 2024. Beide zijn niet beschikbaar van 1 tot 14 april.

Aan de andere kant dienden de wettelijke vertegenwoordigers van Ripple Labs een brief in waarin stond dat het bedrijf “op elk moment beschikbaar is voor berechting in Q2 van 2024.” De SEC heeft laten weten dat ze niet beschikbaar zijn voor de data 15-19 april, 1-7 mei en 27-31 mei. Dit betekent dat het proces met enige vertraging zal starten, op zijn vroegst op 20 april.

Eerder in de zaak deed rechter Torres een gedeeltelijk summier vonnis. Deze belangrijke uitspraak maakte duidelijk dat de institutionele verkoop van XRP door Ripple een niet-geregistreerd effectenaanbod bleek te zijn, maar dat hun verkopen niet onder deze definitie vielen.

Het aankomende proces

Het komende proces zal een belangrijke rol spelen bij het vaststellen van de juridische schuld van Ripple’s topmannen. Beiden worden beschuldigd van het helpen en aanzetten tot schendingen van de effectenwetten. Ripple Labs is gespaard gebleven van medeplichtigheidsaanklachten.

De belangrijkste deadlines voor het proces zijn als volgt. Tegen 4 december 2023 moeten alle partijen alle moties in limine indienen. Opposities tegen moties in limine moeten uiterlijk op 18 december 2023 worden ingediend.

Op dezelfde datum, 4 december, is de indiening van een aantal zaken verplicht. Het gaat om alle vereiste dossiers in het vooronderzoek, verzoeken om een aanklacht in te dienen, een vonnisformulier en voir dire vragen aan de jury.

Van beide partijen wordt ook verwacht dat zij tegen 4 december één exemplaar van elk documentair bewijsmateriaal aan de rechtbank overhandigen.

De SEC gaat in hoger beroep

De SEC heeft op 18 augustus haar motie ingediend om in hoger beroep te gaan. Rechter Torres heeft, na de inzendingen te hebben overwogen, groen licht gegeven voor de motie van de SEC.

In reactie op de lopende procedure merkte Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, het volgende op:

Herinnering – het verzoek om hoger beroep (zelfs als het wordt ingewilligd) verandert niets aan het feit dat XRP geen security is. Dat staat niet ter discussie. Maar de SEC blijft beweren dat Chris en ik roekeloos hebben gehandeld door te geloven dat XRP geen security is. Dat is volkomen onzin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?