Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 21 oktober 2020

Hoe staat het ervoor met Ripple’s XRP token? Elke woensdag analyseert onze analist de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


XRP daily chart

Het rode weerstandsblock heeft de afgelopen week niet kunnen flippen naar een support zone. Ondanks dat is XRP nog aardig bullish. Tijdens de retest van de trendlijn van de falling wedge is de candle close net binnen de trendlijn gevallen, maar de bulls hebben het de dag erna weer mooi recht getrokken en hebben er een higher low van weten te maken. 

De ema’s staan in de bullish modus, echter ondervindt XRP momenteel weerstand van de ema55 de ema100. Een candle close boven de ema55 vandaag zou ideaal zijn voor een verdere stijging.

De rsi is was al lichtjes door de ema gegaan maar is afgelopen week ook nog eens door de middenlijn gebroken. Momenteel staat de rsi weer boven de ema en de middenlijn. Kunnen we deze koers volhouden of zijn de beren sterker? We gaan eens kijken wat de lagere timeframes ons vertellen.


XRP 4H chart

De eerste retest nadat de Ripple koers door het rode block is gegaan is mislukt waardoor de koers terug is gezakt naar de monthly open. Op dit moment zijn de bulls bezig met de 2e aanval op het rode block en gezien hoe de candle er op dit moment uitziet lijkt het er op dat de bulls hun best doen. We zien namelijk een kleine bearish body met een enorme wick aan de onderkant. Deze wick kun je lezen als dat de bulls in de meerderheid zijn en flink aan het opkopen zijn. Het koop-volume is gelijk aan de eerdere poging om het rode block te doorbreken maar we zien het verkoop-volume afnemen.

De ema’s staan bearish gekruist. Echter, de vorige 4-uurs candle had een close boven de ema’s. Sluit de huidige candle ook zo dan is de kans groot dat ze vandaag de ema’s bullish gaan kruissen.

De rsi heeft zijn bullish crossover al gehad en daalt momenteel richting de ema die op de middenlijn ligt. Dit is een soort do or die punt. Bij een bounce op de ema en 50 lijn zou een groot voordeel zijn om het rode block te doorbreken. Zakt XRP erdoor dan is de kans groter dat we toch weer even naar beneden gaan en zal er opnieuw een higher low geprint moeten worden.


XRP 1H chart

Op de 1-uurs grafiek kunnen we de eerste tekenen van een stijging en mogelijke doorbraak van de rode zone waarnemen. De structure is gebroken met de grote bullish candle die door de ema200 heen schoot. Als we deze move meten met de fibonacci tool is er twee uur later een retest geweest in de golden pocket. De ema55 heeft de ema100 bullish gekruist en ook de rsi ziet er aardig uit.


Conclusie

Op de lagere timeframe verwacht onze analist nog een stijging richting fibonacci level 0.382 en 0.5 ($0.2511 – $0.2530). Wanneer dit gebeurt zou de $0.2489 grens moeten gaan dienen als ondersteuning. Aan de andere kant, wanneer de koers op de lagere timeframe door de $0.2460 heen dan is de kans het grootst dat we eerst de rode trendlijn aan de onderkant gaan opzoeken. Longterm (hogere timeframes vanaf 8h) gaat de voorkeur van onze analist nog steeds uit naar de bulls. Echter de rode zone moet geflipt worden om in full bull modus te gaan.