US Dollar ($)
Ripple

Ripple zal helpen bij het ontwikkelen van een Digitale Dollar

Het Digital Dollar Project (DDP) is een non-profitorganisatie die de ontwikkeling van de digitale dollar promoot. Zij kondigen nu de lancering aan van een ‘sandbox-programma’, welke zich zal focussen op de technische uitvoering van de ‘Digital Dollar’ uitgegeven door de centrale bank. Ripple is een van de vier deelnemers die naar verwachting het Digital Dollar Project zal helpen ‘technische en zakelijke uitvoeringsvragen te onderzoeken’.

Samenwerken is de sleutel

In oktober zal het Sandbox-progrmma starten met zijn werk als verkenner voor de technische uitvoeringsmogelijkheden van de ‘Digital Dollar’. Het team zal zich de eerste maand met name richten op internationale betalingen. Volgens een verklaring zullen vier organisaties, namelijk Ripple, Digital Asset, EMTECH en Knox Networks, het Digital Dollar project helpen. Deelnemers aan het programma zullen de kans krijgen om real-world technologie onder de loep te nemen. Daarbij zullen ze ook testruns mogen uitvoeren om zo mogelijke gebruikersproblemen op te sporen.

Jennifer Lassiter, een uitvoerend directeur bij DDP, legt uit waarom haar organisatie het sandbox-programma lanceert:

“De lancering van ons Technical Sandbox-programma markeert de volgende stap in onze poging om de private en publieke sectoren bijeen te roepen in de verkenning van een digitale valuta uitgegeven door centrale bank in de VS. We begrijpen hoe belangrijk het is om een ​​diverse reeks van inzichten en expertises samen te nemen, om zo belangrijke vragen te kunnen beantwoorden over hoe de technologie zou kunnen werken. Daarbij kunnen wij zo de problemen die ontstaan hopelijk oplossen en de uiteindelijk de zakelijke en individuele resultaten behalen die we willen bereiken.”

Lassiter suggereerde dat het partnerschap van haar organisatie met de particuliere sector niet alleen het belang van samenwerking benadrukt, maar ook helpt om de basis te leggen “voor betrouwbare tests die de resultaten en bruikbaarheid van CBDC’s verbeteren.”

Identificeren en testen van specifieke gebruikersvragen

Volgens de verklaring zal het Sanbox-programma uit twee fasen bestaan, de onderwijsfase en een proeffase. De eerste fase zal gericht zijn op het helpen van partners van het digitale dollar project bij het ontwikkelen van een zakelijk en functioneel begrip van de technologie. In deze fase wordt een evaluatie gemaakt van de verschillen in mogelijke ontwerpkeuzes.

Tijdens de testfase zullen tests uitgevoerd worden om specifieke hypothesen te identificeren en te testen. Deze resultaten zullen worden gebruikt om zowel de publieke als de private sector te informeren over hoe geavanceerde technische oplossingen bedrijfswaarde ongekend kunnen verhogen.

Ripple nieuws

Forbes-journalisten beweren dat Ripple (XRP) nutteloos is
Ripple prijsvoorspelling: Analist voorziet stijging XRP naar 6 dollar
Mastercard prijst successen van Ripple in Latijns Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen