XRP token, Ripple
Ripple

Ripple zet flinke stappen richting DeFi adoptie

Ripple timmert hard aan de weg, zoals duidelijk te zien is aan hun roadmap. Tijdens de CoinDesk Consensus-conferentie gaf de CTO van het bedrijf, David Schwartz, inzicht in de strategie van Ripple. Opvallend is de aanzienlijke focus op gedecentraliseerde finance (DeFi).

Een van de doelen van Ripple is om instellingen in staat te stellen sterk gereguleerde financiële producten te creëren, zoals traditionele leningenportefeuilles, die geïntegreerd kunnen worden met DeFi-ecosystemen. Een voorbeeld hiervan is een gereguleerde financiële entiteit die conventionele leningen uitgeeft voor vastgoed- of zakelijke doeleinden. Deze schuld kan vervolgens worden getokeniseerd en verhandelbaar worden gemaakt binnen het DeFi-systeem.

DeFi-systemen automatiseren veel processen die traditioneel handmatig en tijdrovend zijn, zoals het afhandelen van transacties en het beheren van leningen. Dit kan leiden tot lagere operationele kosten en een hogere efficiëntie voor financiële instellingen.

De route naar massa adoptie

Schwartz benadrukt dat instellingen cruciaal zijn voor de massale adoptie van crypto, vergelijkbaar met hoe het internet aanvankelijk profiteerde van gebruik door de overheid en het leger, wat uiteindelijk leidde tot brede acceptatie door het grote publiek.

Hij is enthousiast over de trend waarbij instellingen niet alleen blockchaintechnologie adopteren, maar ook hun klanten toegang bieden tot blockchain-gebaseerde diensten. Dit betekent dat klanten rechtstreeks kunnen profiteren van de voordelen van blockchain, zoals verbeterde transparantie, lagere kosten en snellere transacties. Dit kan op termijn de adoptie van blockchain versnellen, aangezien meer mensen vertrouwd raken met de technologie en de voordelen ervan ervaren.

De enorme potentie van XRP

Als XRPL de blockchain wordt waarop grote bedrijven hun diensten draaien, kan dit leiden tot een forse stijging van de XRP-koers. Volgens de crypto-analist EGRAG heeft de digitale munt een aanzienlijk groeipotentieel. Hij vergelijkt de huidige investering in XRP met vroege investeringen in tech-giganten zoals Apple, Tesla, Google en Amazon.

EGRAG wijst erop dat Apple-aandelen in 1989 slechts $0,50 waard waren, maar nu bijna $190 waard zijn, een groei van meer dan 37.500% in 35 jaar. Google en Tesla hebben vergelijkbare indrukwekkende stijgingen doorgemaakt. EGRAG voorspelt dat XRP tegen 2050 meer dan $105 waard kan zijn, mits brede adoptie wordt bereikt. Op kortere termijn ziet hij een doel van $27, wat een stijging van 5.000% zou betekenen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering
Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht
SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen