Ripple, XRP
Ripple

Ripple’s RLUSD stablecoin: Gaat dit de volgende grote XRP koersstijging veroorzaken?

Ripple timmert hard aan de weg met een tal van nieuwe projecten en samenwerkingen. Eén van de meest veelbelovende plannen is de lancering van hun nieuwe stablecoin, Ripple USD (RLUSD), die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Deze stablecoin wordt momenteel getest op zowel de XRP Ledger (XRPL) als Ethereum (ETH).

Volgens de bekende crypto-influencer Crypto Eri kan een succesvolle lancering de koers van XRP aanzienlijk doen stijgen.

XRP en de rol van RLUSD

XRP speelt een sleutelrol als “gastoken” op de XRP Ledger, vergelijkbaar met de rol van ETH op het Ethereum-netwerk. Crypto Eri merkte op dat een toenemende vraag naar RLUSD kan leiden tot een groeiende vraag naar XRP, met potentieel miljarden transacties die naar de XRP Ledger zouden kunnen stromen. Dit zou een enorme impact kunnen hebben op de waarde van XRP.

Toename in gebruik van On-Demand Liquidity (ODL)

Daarnaast kan de groei van Ripple’s On-Demand Liquidity (ODL) platform indirect bijdragen aan de stijging van de XRP-prijs. Hoewel ODL prijsneutraal is, kan een toename in het netwerkgebruik de vraag naar XRP-tokens stimuleren. RLUSD voldoet bovendien aan strenge regelgeving en veiligheidsnormen, wat Ripple een voorsprong geeft op andere stablecoins zoals Tether (USDT).

Japan als veelbelovende markt voor stablecoins

Naast de Amerikaanse markt, heeft Ripple zijn oog laten vallen op Japan als veelbelovende markt voor stablecoins. Ripple CEO Brad Garlinghouse ziet Japan, met zijn duidelijke regelgeving, als een belangrijke kanshebber voor een stablecoin gekoppeld aan de Japanse Yen. Hoewel de focus nu ligt op de lancering van RLUSD in de Verenigde Staten, blijft Japan een potentiële toekomstige markt voor uitbreiding.

Start vandaag bij de veiligste crypto-beurs Kraken

Wil je de cryptowereld betreden en misschien XRP of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten