crash
Bitcoin

Robert Kiyosaki: ‘Federal Reserve zal Amerikaanse economie vernietigen’

Rich Dad Poor Dad auteur Robert Kiyosaki heeft maar weinig vertrouwen in de Amerikaanse overheid en met name in de Federal Reserve. Het strakke monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank zorgt er volgens Kiyosaki voor dat de Amerikaanse economie kapotgaat en dat ook regionale banken niet lang meer te leven hebben.

We hebben al een aantal banken zien omvallen, maar volgens Kiyosaki moet het ergste nog komen.

Steun voor de grote banken

Kiyosaki staat bekend om zijn vlammende uitspraken op het internet en ook ditmaal stelt de investeringslegende niet teleur. Hij beschuldigt de Federal Reserve ervan dat de centrale bank probeert om grote banken te steunen en bereid is om daarvoor kleine banken in de problemen te brengen.

“WTF. What The Fed? Waarom vernietigt de Federal Reserve regionale banken door heel Amerika? Regionale banken zijn het hart en de ziel van de economie. Via de repo-markt is de Federal Reserve regionale banken aan het omleggen. Is dat de bedoeling? Proberen ze op een depressie aan te sturen?”, zo vraagt Kiyosaki zich op karakteristieke wijze af.

“Door alleen grote banken als JPMorgan te steunen is WTFed kleine regionale banken aan het slopen. Dat is harteloos. Regionale banken zijn het hart en ziel van de Verenigde Staten. Steun alsjeblieft kleine banken en bedrijven”, zo raast hij verder op Twitter.

Ook de doorlopende ontslagen bij Amazon zijn volgens Kiyosaki een voorbeeld van de liquiditeitscrisis die gaande is die de Amerikaanse economie stevig zal beschadigen. “Zelfs Amazon is beschadigd door de WTFed. Zonder de kredietstromen van de Federal Reserve moet Amazon 18.000 banen schrappen”, aldus Kiyosaki.

Hyperinflatie, oorlog en hongersnood

De voorspellingen van Kiyosaki over de toekomst van de Verenigde Staten zijn niet mals en zijn behoorlijk doemdonker te noemen. Eerder deze week riep hij namelijk nog dat Amerika het gevaar van hyperinflatie momenteel in de ogen aankijkt, dat er oorlog aankomt en dat ook een hongersnood niet uit te sluiten is.

Verder verwacht Kiyosaki dat de machtspositie van de Amerikaanse dollar stevig zal afbrokkelen als gevolg van de opkomst van de BRICS-alliantie. Landen als Brazilië, Rusland, India en China trekken steeds meer naar elkaar toe om een alternatief voor de Amerikaanse dollar te vormen.

Het lijkt op dit moment nog te vroeg om daar definitief uitspraken over te doen. Op dit moment is de Amerikaanse dollar nog verreweg de belangrijkste munt op aarde, maar volgens Kiyosaki is het goed om je alvast voor te bereiden. De investeringslegende zelf koopt voor Bitcoin, goud en zilver.

Bitcoin nieuws

Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Bitcoin-ETF volumes op hoogste punt in 7 weken tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?