kiyosaki
Bitcoin

Robert Kiyosaki voorspelt Bitcoin koers van $500.000 in 2025 en $1 miljoen in 2030

Robert Kiyosaki, auteur van het bekende boek Rich Dad Poor Dad, heeft zijn nieuwste voorspellingen voor de Bitcoin-prijs gedeeld. Volgens Kiyosaki zou Bitcoin in 2025 kunnen stijgen naar $500.000 en in 2030 zelfs $1 miljoen kunnen bereiken. Deze gedurfde voorspelling deelde hij afgelopen vrijdag via het sociale mediaplatform X.

Invloed van AI op de financiële wereld

Kiyosaki baseert zijn voorspellingen mede op het aankomende boek van zijn vriend Jim Rickards, getiteld Money GPT. Rickards, een vooraanstaand Amerikaans jurist, econoom en auteur van onder andere Currency Wars, waarschuwt in zijn nieuwe boek voor de risico’s die kunstmatige intelligentie (AI) met zich meebrengt voor het mondiale financiële systeem. Volgens Rickards kan AI economische instabiliteit vergroten, wat mogelijk leidt tot een versnelling van financiële crises.

Kiyosaki noemt Money GPT “het belangrijkste boek van vandaag” en stelt dat de waarschuwingen van Rickards over AI een positief effect kunnen hebben op de waarde van Bitcoin. Hij verwacht dat de toenemende instabiliteit in het financiële systeem, mede veroorzaakt door AI, de vraag naar Bitcoin als veilige haven zal doen toenemen.

Eerdere voorspellingen van Kiyosaki

Kiyosaki heeft in de afgelopen jaren meerdere opmerkelijke voorspellingen gedaan over Bitcoin. In juni van dit jaar voorspelde hij een naderende economische crash, gevolgd door een enorme bullmarkt waarin Bitcoin volgens hem zelfs $10 miljoen per stuk zou kunnen bereiken. Daarnaast verwachtte hij dat de goudprijs zou stijgen naar $15.000 per ounce en de zilverprijs naar $110 per ounce. Hij koppelt deze voorspellingen aan een afnemend vertrouwen in fiatvaluta’s en wijst op historische voorbeelden.

Deze week herhaalde Kiyosaki zijn visie op X. Hij voorspelde dat de Bitcoin-prijs “op het punt staat te exploderen” naarmate de Federal Reserve de rentetarieven verlaagt. Volgens hem zullen beleggers bij dalende rentes hun geld weghalen uit “nepactiva” en investeren in Bitcoin, goud en zilver. Hij benadrukte opnieuw zijn advies om BTC te kopen en noemde de Amerikaanse dollar “waardeloos”.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Kamala Harris spreekt zich eindelijk uit over crypto
Bitcoin doorbreekt $64.000 opnieuw: Wat maakt beleggers zo optimistisch?
Maakt het uit wie de Amerikaanse president wordt voor de toekomst van Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen