kiyosaki
Bitcoin

Robert Kiyosaki waarschuwt voor een nieuwe gigantische financiële crash

Robert Kiyosaki, bekend van zijn boek “Rich Dad Poor Dad,” uitte opnieuw zijn groeiende zorgen over de wereldeconomie. Volgens hem staan we aan de vooravond van een enorme economische crash, mogelijk de grootste in de geschiedenis.

In een recente tweet waarschuwt hij dat de huidige strategieën van Amerikaanse beleidsmakers niet voldoende zijn om de dreigende crisis te voorkomen.

Kiyosaki verwacht een nieuwe grote crash

“Zachte landing of crash landing? Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik ben voorbereid op de grootste marktcrash in de geschiedenis,” waarschuwt Robert Kiyosaki.

Hoewel zijn boodschap zorgwekkend is, ziet Kiyosaki ook kansen voor degenen die zich goed voorbereiden. “Als ik gelijk heb, zal een crash en de daaropvolgende recessie mij en anderen die voorbereid zijn, heel, heel rijk maken,” zegt hij.

Dit is niet de eerste keer dat Kiyosaki waarschuwt voor een gigantische crash; hij doet dit regelmatig. In zijn recente uitspraken benadrukt hij het potentieel van Bitcoin (BTC) als redmiddel in deze onzekere tijden. Hij beschouwt Bitcoin niet langer alleen als een investering, maar als een betrouwbaar alternatief voor traditioneel geld, vergelijkbaar met goud of zilver.

Volgens hem zou de waarde van Bitcoin zelfs kunnen stijgen tot $1.000.000 in de nabije toekomst. Maar eerst, als we hem moeten geloven, komt er een crash.

‘Vertrouw niet op de politiek’

In zijn tweet noemt Kiyosaki mensen die op Amerikaanse autoriteiten vertrouwen “naïef.” Hij wijst specifiek op Kamala Harris, Janet Yellen (hoofd van het Amerikaanse Treasury), en Jerome Powell (voorzitter van de Federal Reserve).

Hij noemt mensen die vertrouwen op deze drie om de Amerikaanse economie te redden “lui” en spoort hen aan om zelf actie te ondernemen en zich voor te bereiden op de komende crash. Wanneer deze crash precies zal plaatsvinden, deelt hij echter niet.

Kiyosaki krijgt kritiek

Hoewel een recessie zeker mogelijk is, lijken de claims van Kiyosaki ongefundeerd en vooral bedoeld om sensatie te creëren. Dit heeft hem de nodige kritiek opgeleverd. “Je hebt 69 van de laatste 3 crashes succesvol voorspeld,” reageerde iemand cynisch op zijn tweet.

Een andere reactie luidde: “Je voorspelt al je hele carrière crashes. Je woorden hebben geen waarde meer. Je hebt gewoon een nieuwe strategie nodig om je boeken te verkopen.”

Zal de economie ooit crashen? Waarschijnlijk wel. Wanneer dat zal gebeuren, blijft echter onzeker. Wat wel zeker is, is dat Robert Kiyosaki zal beweren dat hij het zag aankomen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
AEX koers groen in aanloop naar cruciale CPI-cijfers
Nvidia pakt historisch verlies en wordt aangeklaagd
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde