Ronaldinho_bored
Regulatie

Ronaldinho ontkent betrokkenheid bij vermeende cryptofraude van $61 miljoen

Voormalig profvoetballer Ronaldinho Gaúcho, nu met pensioen, heeft zich tijdens een hoorzitting in het Braziliaanse Congres uitgesproken en ontkend dat hij betrokken was bij een vermeend cryptopiramidespel ter waarde van 61 miljoen Amerikaanse Dollar dat naar hem was vernoemd.

Lopend onderzoek

Op 31 augustus stond Ronaldinho voor de parlementaire commissie in verband met een lopend onderzoek. Tijdens deze hoorzitting weerlegde hij categorisch elke betrokkenheid bij het omstreden plan genaamd “18kRonaldinho,” dat beweerde dagelijkse crypto-rendementen van 2% aan te bieden. Een rechtszaak was eerder aangespannen tegen het bedrijf, waarbij een schadevergoeding van 61 miljoen dollar werd geëist.

Ronaldinho benadrukte dat hij nooit een samenwerking met het bedrijf had aangegaan en beweerde dat het zijn naam en imago zonder zijn toestemming had gebruikt. Hij betoogde dat hij zelf ook slachtoffer was van het vermeende plan.

Tijdens de hoorzitting werden visuele bewijzen getoond van de marketingmaterialen van “18kRonaldinho,” waarop Ronaldinho prominent afgebeeld stond.

Hij verklaarde dat de foto’s werden genomen als onderdeel van een contract dat hij in juli 2019 aanging met een dochteronderneming van het horlogemerk, maar dat dit contract later datzelfde jaar in oktober werd beëindigd en nooit werd uitgevoerd.

Tijdens het onderzoek ondervroeg Aureo Ribeiro, de voorzitter van de commissie, Ronaldinho over zijn intentie om de investeerders in het bedrijf terug te betalen. Ronaldinho gaf echter geen antwoord op deze vraag en bleef stil.

Op soortgelijke wijze onthield hij zich van commentaar toen hem werd gevraagd naar de lopende rechtszaak waarin een schadevergoeding van $61 miljoen wordt geëist.

Twee andere hoorzittingen voorbij laten gaan

Ronaldinho had zich niet eerder vertoond bij 2 eerdere hoorzittingen in verband met het onderzoek, waarvan de meest recente op 24 augustus plaatsvond. Hij verklaarde dat ongunstige weersomstandigheden hem beletten om aanwezig te zijn.

De hoorzitting van 31 augustus vormde de laatste kans voor Ronaldinho om voor het Congres te verschijnen. Het niet verschijnen zou hem blootstellen aan mogelijke boetes en zelfs arrestatie, met de dreiging dat de autoriteiten hem met dwang zouden oproepen om aan de hoorzitting deel te nemen.

Dit onderzoek, dat in juni werd gelanceerd om vermeende crypto-piramidespelen te onderzoeken, wordt uitgevoerd door het Braziliaanse lagerhuis, de Kamer van Afgevaardigden. In totaal worden elf bedrijven onderzocht, die naar verluidt onterecht hoge rendementen beloofden met behulp van cryptovaluta, volgens de Securities and Exchange Commission van het land.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?