Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Altcoin, Ethereum

Rotatie naar altcoins begonnen? Bitcoin koers daalt, Ethereum stijgt

Is de vierjaarlijkse rotatie van Bitcoin naar altcoins begonnen? Volgens de analisten van het on-chain analyseplatform Santiment kan het weleens zijn dat grote investeerders Bitcoin laten liggen om op Ethereum en Solana te springen.

Rotatie naar altcoins?

Vandaag zien we daar wellicht al iets van terug in de koersen. Ethereum staat namelijk met ruim 2% in de plus, terwijl er voor Bitcoin een lichte koersdaling op de borden staat. Tegelijkertijd constateert Santiment dus dat de Open Interest (OI) voor Bitcoin een significante daling zag, terwijl grote altcoins als Ethereum en Solana die daling niet zagen.

De Open Interest vertegenwoordigt het totale aantal uitstaande derivatencontracten voor een asset.

“Terwijl Bitcoin een milde daling van -2,2% zag over de afgelopen 24 uur (op 26 augustus), zakte daardoor de Open Interest met -7,5% over alle handelsplatformen. Ter vergelijking, de Open Interest van Ethereum en Solana is amper gedaald”, aldus de analyse van Santiment.

De conclusie die het analyseplatform op basis daarvan trekt is dat we hiermee weleens een eerste signaal van de rotatie naar altcoins kunnen zien. “Handelaren zien wellicht in toenemende mate potentie in Ethereum, Solana en andere altcoins, nadat deze snel wisten te herstellen van de crash van 5 augustus.”

Winstneming op Bitcoin

Santiment suggereert ook dat de scherpe daling in de Open Interest van Bitcoin kan betekenen dat handelaren winst nemen. We moeten immers niet vergeten dat Bitcoin vanaf de koersbodem van 48.000 dollar op 5 augustus een behoorlijke stijging doormaakte.

Vanaf die koers gemeten is Bitcoin op dit moment met ruim 22% gestegen. Op de koers van 64.000 dollar ging het zelfs om een stijging van 33%. Dat is natuurlijk heel significant als je bedenkt dat we het over de periode van 5 augustus tot en met vandaag hebben.

Wat dat betreft is het niet vreemd om de Bitcoin koers te zien corrigeren. Het kan heel goed zijn dat het klopt wat Santiment zegt en dat investeerders toch wat winst nemen op hun Bitcoin. Zeker de Bitcoin die tijdens de crash van 5 augustus is aangekocht.

Wat denk jij? Is hiermee de rotatie naar altcoins begonnen of blijft Bitcoin tijdens deze cyclus de koning?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst
Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’