sam-bankman-fried
Regulatie

‘Sam Bankman-Fried begreep door autisme niet wat hij deed’

Sam Bankman-Fried, de oprichter van het op spectaculaire wijze geïmplodeerde FTX, hangt een straf van 40 tot 50 jaar in de gevangenis boven het hoofd. De verwachting is dat hij op 28 maart hoort hoe de rest van zijn leven eruit zal zien.

Nu proberen mensen op verschillende gronden een lagere straf voor de gevallen CEO van FTX te regelen.

‘Sam wist niet wat hij deed door zijn autisme’

Het is algemeen bekend dat de hersenen van Sam Bankman-Fried iets anders werken dan die van de gemiddelde persoon. Ten eerste is hij natuurlijk extreem slim, maar het is vooral zijn persoonlijkheid die hem opvallend maakt.

Zo kon hij tijdens interviews met grote televisieprogramma’s op de achtergrond een computergame spelen. Hij begreep niet hoe dat op een bepaalde manier denigrerend kon overkomen.

“Ik kan uit ervaring spreken dat de hersenen van mensen met autisme anders werken. Hoewel ik Sam nooit ontmoet heb, geloof ik dat hij ondanks zijn diploma van MIT niet helemaal begreep wat er gaande was en dat hij geen kwade bedoelingen had”, aldus Maria Centrella, de moeder van een kind met autisme.

Dat mag zo zijn, maar dat neemt niet weg dat Sam Bankman-Fried met miljarden dollars van andere mensen speelde. Zodra de verliezen zich op begonnen te bouwen hadden ze aan de bel moeten trekken. Zodra ze de controle verloren had er iets moeten gebeuren.

40 tot 50 jaar de bak in

Zoals het er nu voorstaat lijkt het erop dat Sam Bankman-Fried de komende 40 tot 50 jaar in de gevangenis zal doorbrengen. Volgens zijn familieleden en vrienden zou dat een gruwelijke straf zijn en is de kans groot dat hij zichzelf iets aandoet, gezien zijn persoonlijkheid.

Veel van die brieven van familie en vrienden noemen echter niet de impact die het instorten van FTX had op investeerders, die daarmee miljarden dollars verloren.

Er zullen mensen zijn die daardoor wellicht aan zelfmoord hebben gedacht of nu nog dagelijks met het verdriet moeten dealen dat ze hun spaargeld verloren bij het beursplatform.

Niets gaf Sam Bankman-Fried natuurlijk het recht om met de spaarcenten van andere mensen te spelen en zijn autisme kan geen reden zijn om daar een lagere straf voor te krijgen. Autisme betekent immers niet dat je niet meer begrijpt dat het spelen met de spaarcenten van andere mensen niet goed is.

Nog 4 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 4 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

23-jarige man gearresteerd in New York voor exploitatie van darkweb-narcoticamarkt ter waarde van $100 miljoen
Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?