sam-bankman-fried
Exchange

Sam Bankman-Fried besloot om tegoeden FTX-gebruikers te vergokken

De openbare aanklagers zijn van plan om persoonlijke notities van voormalig Alameda Research CEO Caroline Ellison te gebruiken als bewijs tegen FTX-oprichter Sam Bankman-Fried in zijn strafproces. In een document van 14 augustus zeggen de aanklagers dat ze een collectie van persoonlijke to-do lijsten en notities van Ellison willen gebruiken, waaronder een notitie met de titel: “Dingen Waar Sam Gek Van Wordt.”

Wat staat er in de notities?

In de notities van Ellison zouden onder andere samenvattingen van gesprekken tussen haar en Bankman-Fried staan. Bijvoorbeeld gesprekken waarin Bankman-Fried zijn zorgen uit over bepaalde delen van de onderneming, het ophalen van geld, de handelingen van Alameda Research en slechte publiciteit over de link tussen het hedgefonds en FTX.

De notities zouden de rechter belangrijke inzichten moeten geven in de dagelijkse gang van zaken bij FTX, die volgens de aanklagers gevuld is met fraude. Tussen het bewijs zit ook een spraakopname die Ellison tijdens een meeting op 9 november maakte.

In die meeting vroeg een medewerker van Alameda wie er verder op de hoogte waren van de tekorten bij FTX, waarop Ellison antwoordde: “Ja, ik bedoel, ik denk dat ik erover gepraat heb met Sam, Nishad en Gary.”

Gary Wang is de mede-oprichter van FTX en Nishad Singh was het hoofd van de technische afdeling. Beiden hebben inmiddels schuld bekend voor fraude en werken samen met de aanklagers; allemaal om Bankman-Fried, het meesterbrein achter de operatie, aan te kunnen pakken.

Sam Bankman-Fried besloot om tegoeden van gebruikers te vergokken

Verder zou een medewerker Ellison onder druk gezet hebben om erachter te komen wie degene was die besloot om de tegoeden van gebruikers te vergokken. Ellison zou als volgt geantwoorden hebben: “Uhmmm… Sam, denk ik.”

Daarmee lijkt het dus Sam Bankman-Fried geweest te zijn, maar de “denk ik” die daarop volgt laat aan duidelijkheid te wensen over. Zou Ellison zelf ook een vinger in de pap gehad hebben wat dit besluit betreft?

De ineenstorting van FTX blijft een vreemd verhaal. Het is vooral vreselijk voor de vele mensen die daar hun Bitcoin of andere crypto kwijtraakten, puur en alleen vanwege de hebzucht van een kleine groep mensen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Bitget sluit miljoenencontract met La Liga als officiële cryptopartner
Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13