Bitcoin stijgt
Bitcoin

Samson Mow: Bitcoin bereikt binnenkort een waarde van $1 miljoen

De CEO van het op Bitcoin gerichte bedrijf JAN3, Samson Mow, voorspelt dat de Bitcoin koers heel snel richting de 1 miljoen dollar kan schieten. In een optreden bij de What Bitcoin Did podcast van Peter McCormack zegt Samson Mow dat Bitcoin met 1.264 procent kan stijgen vanaf zijn huidige koers.

“Ik denk dat we dit jaar richting de 1 miljoen dollar gaan. Als het dit jaar niet lukt, dan volgend jaar. Maar die koers komt er heel snel aan”, aldus Samson Mow.

Nieuwe all-time high

Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers er opnieuw in geslaagd om een all-time high te noteren. In de vroege uren van 14 maart is de koers opgeklommen tot het niveau van 73.800 dollar, wat een absoluut record is voor de digitale munt.

Het lijkt er soms op alsof we geen stevige correcties meer kunnen krijgen, nu de ETFs alle Bitcoin uit de markt opslokken.

Volgens de JAN3 CEO bevestigen de huidige marktomstandigheden zijn positieve vooruitzichten voor Bitcoin. “De hele setup die we momenteel zien is perfect voor nieuwe stijgingen. De vraag is veel groter dan het aanbod en de halving komt eraan.

De Spot Bitcoin ETFs alleen trekken al 22.000 Bitcoin uit de markt. De vraag is dus 10x hoger dan het aanbod. Na de halving gaat dat naar 20x, dus de koers moet daarop reageren”, aldus Samson Mow.

Het Veblen Effect en Bitcoin

Samson Mow denkt ook dat het zogenoemde Veblen Effect een rol speelt. Het Veblen Effect stelt dat de stijgende koers van een zeldzaam goed ook de vraag verhoogt, wat een rol zou kunnen spelen voor Bitcoin.

“Zelfs als dat niet zou gebeuren, dan heb je het concept van het Veblen Effect. Terwijl Bitcoin in waarde toeneemt, wordt het aantrekkelijker voor mensen, omdat het waardevol is.

Er is een grens die je over kunt gaan en ik verwacht dat die ligt rond de market cap van goud; wat neerkomt op een Bitcoin koers van 450.000 tot 500.000 dollar per stuk”, aldus de CEO van het Bitcoin-bedrijf.

Wat denk jij? Zullen de gigantische verwachtingen van Samson Mow op termijn uitkomen?

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten