sam-bankman-fried
Exchange

SBF wil nieuw bedrijf starten om zijn schuldenaren terug te betalen

De implosie van FTX heeft meer dan 1 miljoen slachtoffers gemaakt, die voor 10 tot 50 miljard dollar aan tegoeden bij de beurs hadden staan. Om die mensen terug te betalen wil Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO en oprichter van FTX, nu een nieuw bedrijf starten. “Ik zou alles geven om dat te kunnen doen en ik ga het proberen als het kan”, aldus SBF tegenover de BBC op 10 december.

SBF is het helemaal kwijt

Het lijkt erop dat SBF het helemaal kwijt is en niet doorheeft wat hij daadwerkelijk heeft aangericht. Mensen zijn door hem miljarden aan spaarvermogens verloren. Hij heeft gegokt en verloren en moet het oordeel van de rechter afwachten. De kans lijkt klein dat iemand hem ooit nog zal vertrouwen op zakelijk gebied. De kans dat hij binnenkort de mogelijkheid krijgt om een nieuw bedrijf te starten is nog kleiner.

Op basis van wat er gebeurd is, lijkt het onmogelijk dat Bankman-Fried niet naar de gevangenis gaat. Als je hiermee kunt wegkomen, dan blijft er in principe niets meer over waarvoor je wel naar het gevang zou moeten. “Ik was zeker niet zo competent als ik dacht dat ik was”, aldus Bankman-Fried tegenover de BBC.

De gevallen CEO maakt excuus na excuus in de media, maar daar gaan de rechters natuurlijk niet voor vallen. Het is alsof je een bank overvalt en meteen nadat je door de politie gepakt bent aan iedereen probeert te vertellen dat het je spijt. Daar trapt uiteraard niemand in. SBF wist precies waar hij en zijn bedrijven mee bezig waren en moet daar nu voor boeten.

Aanwezig op de hoorzitting

Ondertussen is het bevestigd dat Bankman-Fried aanwezig is tijdens de hoorzitting van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de ineenstorting van FTX. Hij zal hier voor het comité zijn verklaringen afleggen en vragen beantwoorden over zijn aandeel in het geheel. Een andere getuige op de lijst is John Ray, de nieuwe CEO van FTX die de boel richting het faillissement zo strak mogelijk probeert te regelen.

John Ray is een faillissement-expert die bedrijven op dit soort momenten vaker ‘overneemt’ om de boel in goede banen te leiden. Eerder gaf Ray aan dat FTX de grootste bak rommel is die hij in zijn carrière is tegengekomen. Dat belooft weinig goed voor de crediteuren van het beursplatform die hoopten nog een beetje van hun tegoeden terug te zien.  

Exchange nieuws

Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Amerikaanse beurs Coinbase introduceert synthetische versie van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins