Schiff: “Alleen dwazen verkiezen Bitcoin boven Goud”

“Alleen dwazen kiezen voor Bitcoin in plaats van goud,” volgens de beroemde investeerder Peter Schiff.


“Bitcoin investeerders zijn dwazen”

Peter Schiff uitte vandaag in een tweet zijn negatieve kijk op de slimheid van Bitcoin investeerders. Hij schreef:

“Alleen dwazen kiezen voor Bitcoin. Tot dusver is goud dit jaar met meer dan 7% gestegen, terwijl Bitcoin met 3% is gedaald. Goud is slechts 2% verwijderd van zijn hoogtepunt in 2020, terwijl Bitcoin 35% onder zijn hoogtepunt van 2020 ligt!”

Schiff wees er ook op dat tijdens de financiële crisis van 2008 goud met ongeveer 25% daalde en vervolgens in zeven maanden tijd een nieuw hoogtepunt bereikte. Op basis daarvan maakte hij zijn voorspelling:

“Tijdens de financiële crisis van 2008 daalde het goud met ongeveer 25% en duurde het 7 maanden om een nieuw hoogtepunt te bereiken. Dit keer daalde het goud slechts met ongeveer 15% en kan het in minder dan een maand opnieuw een hoogtepunt bereiken. Dit laat zien hoeveel groter deze financiële crisis is en hoeveel roekelozer het huidige Fed-beleid is. ”


Koop de Goedkoopste Bitcoins

Ben jij van plan Bitcoins te gaan kopen? Newsbit raadt je dan aan om een account aan te maken bij de goedkoopste exchange van Nederland, genaamd Bitvavo. Bitvavo biedt de volgende voordelen:

  • Goedkoopste van Nederland
  • Groot aanbod cryptomunten
  • Betalen met iDEAL
  • Als je via de onderstaande knop een account maakt handel je gratis voor de eerste 1000 euro.

Schiff blijft Bitcoin bashen

In een andere tweet ging Peter Schiff verder met de aanval tegen Bitcoin fans. Hij zei dat Bitcoin voorstanders hem beschuldigden van het negeren van de winst van 12% van vandaag. Hij reageerde als volgt:

“Bitcoin bevindt zich nog steeds in een bearmarkt. Het is nog steeds 35% gedaald ten opzichte van het hoogtepunt in 2020 en 3% YTD. Goud bevindt zich daarentegen op een bullmarkt. Het is slechts 2% onder het hoogtepunt van 2020 en een stijging van 7%. ”

Het is trouwens vermeldenswaard dat Schiff’s lof voor goud goed past bij zijn persoonlijke interesses. Hij is de voorzitter van Schiffgold, een edelmetaalhandelaar.

Schiff probeert zijn volgers vaak te overtuigen dat Bitcoin geen waardige investering is. Op 10 maart steeg Bitcoin naar $8.150 voordat hij weerstand ondervond en werd teruggeduwd naar $7.730 terwijl het grootste deel van de markt zich in een vrije val bevond. Shiff negeerde het feit destijds en zei:

“Bitcoin is niet langer een niet-gecorreleerd activum. Het is positief gecorreleerd aan risicovolle activa zoals aandelen en negatief gecorreleerd aan veilige havenactiva zoals goud. Wanneer risicoactiva dalen, daalt Bitcoin meer. Maar wanneer risicovolle activa stijgen, gaat Bitcoin minder omhoog. Bitcoin heeft geen waarde! ”

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken