blackrock
Bitcoin

SEC accepteert Spot Bitcoin ETF-aanvraag van BlackRock

BlackRock, de wereldberoemde vermogensbeheerder, heeft haar aanvraag voor het opzetten van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) officieel ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze stap markeert een belangrijk moment in het voortdurende debat over Bitcoin-regulering bij de SEC.

Golf van optimisme en verdere aanvragen

Ongeveer een maand geleden diende BlackRock een aanvraag in voor de iShares Bitcoin Trust, waarmee het veel optimisme en positieve verwachtingen opwekte in de cryptowereld. Recentelijk gaf de SEC echter aan dat de aanvraag van BlackRock onvolledig was, wat het bedrijf ertoe aanzette een aangepaste versie in te dienen.

Deze bijgewerkte versie bevat een ‘surveillance sharing’-clausule die inhoudt dat de activiteiten van de crypto-beurs Coinbase worden gevolgd en dat eventuele illegale praktijken worden gemeld. Na deze verbetering voegden andere bedrijven, zoals Valkyrie, Fidelity en ARK Invest, een soortgelijke clausule toe aan hun aanvragen.

Het goede nieuws hier is dat, met deze wijzigingen, de aanvraag van BlackRock nu serieus overwogen zal worden door de SEC. Volgens analisten is dit een positieve ontwikkeling, aangezien dit de deur kan openen voor een breder acceptatie van Bitcoin ETF’s.

Wat is een Bitcoin ETF?

Een Bitcoin ETF, of exchange-traded fund, spiegelt de waarde van Bitcoin zonder dat de eigenaar de Bitcoin zelf hoeft te bezitten. Deze ETF’s kunnen ook verhandeld worden op traditionele beurzen, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor een breed scala aan investeerders.

Bitcoin Spot ETF als ‘Heilige Graal’ van de Industrie

Het lanceren van een Bitcoin ETF (exchange-traded fund) op basis van Bitcoin-futures heeft eerder dit jaar de nodige ophef veroorzaakt. Echter, een spot ETF, die direct is gekoppeld aan de huidige prijs van de cryptocurrency, wordt door de industrie gezien als de ‘heilige graal’. Het feit dat de SEC (Securities and Exchange Commission) de afgelopen jaren weigerde er een goed te keuren, wordt door velen beschouwd als een enorme tegenslag.

De aanvraag van BlackRock is nu opgenomen in de officiële agenda van de SEC. Dit betekent dat de aanvraag wordt gepubliceerd in het Federal Register en dat er een openbare commentaarperiode van 21 dagen aanvangt.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers