ripple, xrp, donker
Ripple

SEC-beroep lijkt adoptie van XRP door BRICS en Japan niet te remmen

Crypto Tank, een bekende crypto-analist, stelt dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de wereldwijde adoptie van XRP niet zal tegen houden.

“Het beroep van de SEC maakt niets uit. BRICS en Japan blijven XRP adopteren en ze geven niets om de rechtszaak. Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft dit eerder al aangegeven. XRP is het hart van het nieuwe financiële systeem, wat er ook gebeurt.”

De juridische strijd rondom XRP

Recentelijk diende de SEC een beroepsschrift in tegen het definitieve oordeel in de rechtszaak tegen Ripple. Dit vonnis, uitgesproken door rechter Analisa Torres, stelde vast dat de verkoop van XRP aan particuliere beleggers geen effectenhandel betreft, een belangrijke overwinning voor Ripple en de bredere cryptosector. Hoewel Ripple een boete van 125 miljoen dollar opgelegd kreeg voor institutionele overtredingen, werd XRP definitief niet als effect verklaard.

De SEC gaat nu in beroep tegen delen van deze uitspraak. De exacte onderdelen van de uitspraak die de SEC aanvecht zijn niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat ze zich richten op de status van XRP als niet-effect. Eerder werd een verzoek om tussentijds beroep door de SEC afgewezen, maar de juridische strijd is nog lang niet voorbij.

Wereldwijde XRP-adoptie?

Volgens Crypto Tank is XRP een belangrijke kandidaat voor adoptie door de BRICS-landen en zou ook Japan XRP overwegen. Hoewel er nog geen concreet bewijs is voor deze claims, zijn er aanwijzingen. Yoshitaka Kitao, de CEO van SBI Japan, beweerde in augustus dat alle Japanse banken vanaf 2025 XRP zullen gebruiken. Of dit werkelijkheid wordt, moet echter nog blijken.

Ondanks deze onzekerheden blijft de koers van XRP onder druk staan. De waarde blijft stabiel vergeleken met enkele jaren geleden, wat het geduld van investeerders flink op de proef stelt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Charles Hoskinson reageert met humor op beroep van SEC in Ripple-zaak
SEC vs. Ripple tijdlijn: Wéér een gigantisch lange juridische strijd voor XRP in het vooruitzicht
Verkoop XRP niet te vroeg! Expert voorspelt mega-rally vergelijkbaar met Nvidia
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem