US SEC
Ripple

SEC onder Vuur: Bevooroordeelt het Ethereum boven Ripple?

Een reeks nieuw onthulde documenten geeft belangrijke inzichten in hoe de Securities and Exchange Commission (SEC) haar beslissingen neemt met betrekking tot cryptocurrency-regulering. Deze informatie belicht de complexiteit van de relaties en invloeden die de SEC’s standpunt over cryptocurrencies bepalen.

Belangrijke Invloed van Joseph Lubin en Consensys

Na twee jaar van aanhoudende Freedom of Information Act (FOIA) verzoeken, rechtszaken en openbaringen, heeft de SEC eindelijk nieuwe informatie vrijgegeven in reactie op de voortdurende vragen van Empower Oversight.

De recente documenten onthullen de aanzienlijke invloed die Joseph Lubin en zijn bedrijf Consensys hebben gehad op de visies en doelstellingen van voormalig SEC Director of Corporation Finance, William Hinman. Deze invloed is vooral opmerkelijk in de context van Hinman’s controversiële toespraak over cryptocurrencies in juni 2018. Lubin, een uitgesproken voorstander van Ether (ETH), speelde een sleutelrol in het verbinden van Hinman met Ethereum’s oprichter, Vitalik Buterin, tijdens de voorbereiding van deze toespraak.

Aanzienlijke aanwezigheid van Ethereum-gerelateerde spelers

Opmerkelijk is ook dat personen die nauw verbonden zijn met Ethereum, prominent aanwezig waren tijdens een vergadering op 28 maart 2018 waar een crypto safe harbour-voorstel werd besproken. Dit suggereert een grotere mate van betrokkenheid dan eerder werd aangenomen.

In Hinman’s toespraak van 2018 werd Ether als een non-security (geen effect) beschouwd. Het bewijs van Lubin’s significante bijdrage aan deze toespraak werpt vragen op over mogelijk wangedrag.

Verhitte Discussies over mogelijke vooringenomenheid van de SEC

Met deze onthullingen worden discussies over mogelijke vooringenomenheid binnen de SEC’s cryptocurrency handhaving verder verhit. Op sociale media merkte “Digitalassetinvestor.xrp” de verschillen op in de behandeling van Ethereum’s Buterin en Lubin in vergelijking met Ripple’s Brad Garlinghouse door voormalig SEC-directeur Hinman.

De spanningen nemen verder toe door de uitspraken van het prominente XRP-communitylid, Leerzeit, die de SEC van criminele activiteiten beschuldigde. Deze beschuldiging draagt bij aan de intensiverende onrust rond deze kwestie.

Conclusie

Samengevat, de recente onthullingen werpen een licht op mogelijke vooringenomenheid binnen de SEC’s benadering van cryptocurrency-regulering, vooral in de behandeling van Ethereum ten opzichte van Ripple. Deze informatie heeft de discussies en de spanningen binnen de crypto-gemeenschap geïntensiveerd, met beschuldigingen van criminele activiteiten tegen de SEC. Het blijft een ontwikkelend verhaal waarvan de uitkomst potentieel verstrekkende gevolgen kan hebben voor de toekomst van cryptocurrency-regulering.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.