US SEC
Regulatie, Ripple

SEC Zwijgt over Mogelijk Beroep tegen Ripple-Uitspraak

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft geweigerd commentaar te geven over de mogelijkheid van een beroep tegen de beslissing van rechter Analisa Torres dat XRP geen effect is. Dit volgt op groeiende speculaties over het mogelijke volgende stappenplan van de SEC na de uitspraak van de rechter in de Ripple-rechtszaak.

Geen Commentaar van de SEC

Volgens Fox Business journalist Charles Gasparino heeft de SEC vandaag geweigerd commentaar te geven op de mogelijkheid van een beroep tegen de rechterlijke beslissing over de effectenstatus van XRP. Gasparino deelde deze informatie via een tweet, na groeiende speculaties dat de toezichthouder op effecten mogelijk in beroep kan gaan tegen de uitspraak.

Hogan verwacht niet dat de SEC in beroep gaat

Niet iedereen gelooft dat de SEC in beroep zal gaan. Jeremy Hogan, een bekende advocaat die de zaak al lang volgt is een van de personen die niet denkt dat de SEC in beroep zal gaan.

Advocaat Hogan gelooft dat de SEC geen voordeel zal halen uit een beroep tegen de uitspraak van de rechter. Hij zegt dat als de SEC toch in beroep gaat de kans zeer groot is dat de toezichthouder de zaak weer verliest. Dat zou slecht nieuws zijn aangezien de beslissing dan een bindend precedent zou worden.

Hogan legde uit dat deze situatie de kansen van de SEC om andere rechtszaken tegen crypto-gerelateerde bedrijven te winnen, zou kunnen schaden.

“Ik ben voor 90% zeker dat dit is wat ze zullen doen. Als ze verliezen, zal er geen hogerberoep volgen omdat ze hun hele agenda hier niet willen verstoren en deze regelgeving willen afdwingen tegen de cryptowereld”, aldus Hogan.

Reactie van de SEC op de Beslissing van Rechter Torres

Ondanks dat de SEC zich onthield van commentaar over een mogelijk beroep tegen de beslissing aangaande de legaliteit van XRP, heeft de toezichthouder wel uitspraken gedaan over de rechterlijke beslissing.

De Securities and Exchange Commission gaf aan verheugd te zijn dat de rechter van oordeel was dat Ripple de wet heeft geschonden met hun XRP-aanbod in bepaalde situaties.

De SEC benadrukte ook dat de rechtbank het eens was met hun argumenten op verschillende punten, voornamelijk dat de “Howey-test van toepassing is op de effectenaspecten van crypto-transacties”.

Echter, ondanks hun vermeende enthousiasme, gaf de SEC aan dat zij de uitspraak zullen blijven analyseren om hun volgende stappen te bepalen.

De Cryptowereld Lacht om de Verklaring van de SEC

Het is opmerkelijk dat de reactie van de SEC op de uitspraak enige humor heeft opgewekt binnen de cryptogemeenschap. Veel mensen in de crypto-wereld vinden het ironisch dat de SEC een positief beeld probeert te schetsen, terwijl ze in feite de rechtszaak hebben verloren.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Op Korte Termijn: Crypto Analist Voorspelt XRP Stijging naar $0,66
Crypto Analist: Als dit gebeurt, kan de Ripple (XRP) koers naar $4,50 schieten
Crypto analist voorspelt Ripple (XRP) prijsstijging naar $24
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43