Shiba Inu (SHIB)
Shiba Inu

Shiba Inu schiet omhoog: Dit is waarom de koers zo hard stijgt

De koers van Shiba Inu (SHIB) is plotseling gigantisch gestegen. Op 26 september begon de opleving en vandaag zet deze indrukwekkende stijging door. In slechts twee dagen tijd is de waarde van SHIB met ongeveer 20 procent gestegen.

In dit artikel onderzoeken we de oorzaken achter deze opmerkelijke prijsstijging en kijken we naar de factoren die de koers omhoog drijven.

Transactiekosten Shibarium stijgen fors

De eerste reden voor de koersstijging is de toenemende activiteit op het Shibarium-netwerk, wat leidde tot hogere transactiekosten en een versnelde burn rate.

Shibarium, het door de makers van Shiba Inu ontwikkelde layer-2 netwerk, zag op 26 september de transactiekosten oplopen tot 438. Dit is een indrukwekkende stijging van maar liefst 1.522% ten opzichte van het dieptepunt van 27 eerder deze maand. De stijgende kosten wijzen op meer activiteit op het netwerk, wat gunstig is voor de waarde van SHIB.

Een deel van deze opbrengsten wordt omgezet in SHIB en vervolgens verbrand, waardoor deze tokens uit circulatie worden gehaald. Volgens gegevens van Shibburn steeg het aantal verbrande Shiba Inu-munten in de afgelopen 24 uur met 640%, wat neerkomt op 5.555.360 verbrande tokens.

Meme coin rally versterkt SHIB-stijging

De koersstijging van Shiba Inu vindt plaats binnen een bredere rally van meme coins. In de afgelopen 24 uur zijn de meeste meme coins met meer dan 10% gestegen, waardoor de totale marktkapitalisatie van deze categorie is toegenomen tot $52.9 miljard. Zo steeg de waarde van Pepe (PEPE) met 16% en liet BONK een winst van 15% zien.

Meme coins vertonen vaak een parallelle koersbeweging, waarbij stijgingen van de ene coin vaak andere munten mee omhoog trekken.

Shiba Inu doorbreekt belangrijke weerstandsniveaus

Naast de toenemende Shibarium-activiteit en de bredere rally van meme coins, wordt de koersstijging van Shiba Inu ook ondersteund door positieve technische signalen. De coin vormde een zogenaamd double-bottom patroon en brak door de weerstand op $0,000016, het hoogste punt sinds 24 augustus.

Daarnaast brak SHIB door een dalende trendlijn die de hoogste pieken sinds 16 juli met elkaar verbond. De Relative Strength Index (RSI) bleef stijgen, wat duidt op een toenemend koopmomentum. Deze ontwikkelingen wijzen erop dat de prijs van Shiba Inu verder kan stijgen, zeker nu de weerstand bij $0,00002 is doorbroken

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu (SHIB) laat herstel zien: stijging van 20% in een week tijd
Shiba Inu (SHIB): Analisten verwachten pas in 2027 nieuwe all-time high
Shiba Inu (SHIB) lijkt eindelijk klaar voor grote prijsstijging na maandenlange daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen