Shiba Inu, Shib
Shiba inu

Shiba Inu stijgt in waarde, maar Shibarium netwerkactiviteit daalt: Risico op koerscorrectie

Shiba Inu (SHIB) is goed op dreef. De digitale munt handelt op het moment van schrijven boven de $0,0000095. Daarmee evenaart het project zijn waardering net voor de lancering van Layer-2 Shibarium. Echter, er zijn de afgelopen tijd wat tegenvallende prestaties van het Layer-2 netwerk die mogelijk ook gevolgen kunnen hebben voor de SHIB koers.

Een teleurstellende trend voor Shibarium: Daling van nieuwe blokken

De eerste teleurstellende ontwikkelingen is een aanzienlijke daling in het aantal nieuwe blokken op Shibarium. Volgens data van Shibariumscan is te zien dat het aantal met maar liefst 38% is gedaald. Ondanks de daling in het aantal nieuwe blokken, is de gemiddelde blokgrootte op het netwerk gestegen van 934 bytes naar 1,340 bytes. Een grotere gemiddelde blokgrootte kan erop wijzen dat er meer gegevens of complexere transacties in elk blok worden opgenomen. Dit kan duiden op zwaardere of waardevollere transacties die over het netwerk lopen, zelfs als het totale aantal transacties (weerspiegeld in het aantal blokken) is afgenomen. 

Een correctie op komst?

Over het algemeen kan de eerder genoemde daling in het aantal nieuwe blokken duiden op een verminderde activiteit en interesse in het Shibarium-netwerk. Dit wordt verder ondersteund door een afname van het aantal actieve accounts en nieuwe accounts. De combinatie van deze twee factoren bevestigt de waargenomen daling in netwerkactiviteit.

Deze afname kan op de lange termijn invloed hebben op het vertrouwen in Shibarium. Een verminderd vertrouwen in het netwerk kan negatieve gevolgen hebben voor de koers, aangezien het investeerders en gebruikers kan ontmoedigen. Deze ontwikkelingen zijn belangrijk om in de gaten te houden voor zowel huidige als potentiële investeerders in Shibarium.

Shiba Inu en Binance

Recente gegevens wijzen uit dat een aanzienlijk deel van de Shiba Inu (SHIB) bezitters actief is op de crypto exchange Binance. Samengevat bezitten gebruikers op dit platform meer dan 75,20 biljoen SHIB, wat overeenkomt met een waarde van meer dan $600 miljoen. Daarnaast houdt Binance zelf ongeveer 2,3 biljoen SHIB in reserve. Dit brengt het totale aantal SHIB onder beheer van de beurs op 77,48 biljoen.

Een opmerkelijke statistiek is de dekkingsratio van Binance, die momenteel 103% bedraagt. Dit suggereert dat Binance meer SHIB in reserve heeft dan nodig is om aan de vraag van de gebruikers te voldoen. Bovendien beheert Binance 13,15% van de totale SHIB-voorraad, waardoor de beurs een cruciale rol speelt in de liquiditeit en potentiële prijsstabiliteit van SHIB. Deze cijfers benadrukken de invloed van Binance op de SHIB-markt en kunnen van belang zijn voor investeerders die de dynamiek van Shiba Inu nauwlettend volgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shibarium update: Shiba Inu’s layer-2 netwerk verbetert schaalbaarheid en efficiëntie
Enorme toename in Shiba Inu burn rate: 7 miljoen procent groei
Shiba Inu beleeft opmerkelijke week: 8% stijging en record toename in Whale transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%